dijous, 30 d’octubre del 2014

LA CAVERNA MEDIÀTICA DE MADRID. La dreta mediàtica madrilenya només té un tema entre cella i cella: dedicar portades, dia sí dia també, a la presumpta corrupció a Catalunya. La caverna mediàtica espanyola, tan previsible, ha tornat. Res de nou. Encara no entenen que si una majoria de catalans volem sortir d'Espanya és, entre d'altres motius, per no haver de patir aquesta intoxicació constant per part de diaris com El in-Mundo, La sense-Razón, ABC i emissores com la COPE o Intereconomía . Pura claveguera. Ara, un cop més, no ens volen deixar votar.






El Govern espanyol impugnarà la consulta alternativa del 9 de novembre argumentant que la Generalitat manté la pregunta als catalans sobre si es vol que Catalunya sigui un Estat i perquè s'ha implicat l'Administració catalana amb instruccions als funcionaris o als Mossos, tot i que no figurin en cap ordre oficial, segons han informat a Europa Press fonts governamentals.

L'executiu està a l'espera de l'informe urgent del Consell d'Estat per veure quina és la via jurídica que s'utilitza per recórrer el «procés de participació ciutadana» al qual apel·la el president de la Generalitat, Artur Mas.

La Comissió Permanent del Consell d'Estat -que presideix l'expresident de les Corts Landelino Lavilla- aprovarà aquest dijous aquest dictamen que li ha sol·licitat el Govern espanyol sobre la legalitat de la nova consulta sobiranista convocada per la Generalitat, una vegada que l'original va quedar suspesa pel Tribunal Constitucional.

En aquest procés, és obligatori que el Govern espanyol compti amb dictamen del Consell d'Estat, dictamen preceptiu però no vinculant i que pot ser favorable o no al recurs.

Si aquest document és aprovat dijous i enviat a l'executiu, el Consell de Ministres podria decidir el recurs en la seva reunió d'aquest divendres.

Les dues portes de la impugnació
Fonts governamentals han informat a Europa Press que aquesta impugnació del Govern central pivotarà entorn de dos eixos: el manteniment de la pregunta i la implicació de l'Administració de Catalunya en aquesta nova consulta.

Així, les esmentades fonts han recordat que es manté la doble pregunta acordada el mes de desembre passat per CiU, ERC, ICV-EUiA i la CUP: «Vol vostè que Catalunya sigui un Estat?», i en cas afirmatiu, «Vol que aquest Estat sigui independent: sí o no?».

En segon lloc, el Govern espanyol argumentarà com la Generalitat s'està servint de l'Administració per a la seva consulta alternativa.

L'Executiu ha seguit molt atent els passos que ha donat aquestes setmanes la Generalitat amb diverses instruccions a funcionaris o Mossos, la difusió de vídeos animant a participar el 9-N o fins i tot la creació d'un registre de votants.

El ministre de Justícia, Rafael Catalá, ja ha dit aquesta setmana que l'Advocacia General de l'Estat estÃñ estudiant «les instruccions que s'emeten als centres escolars i als funcionaris», per veure si tenen «força probatòria suficient» per incorporar-los a un expedient d'impugnació.

Pot haver-hi cert frau de llei
El Govern central considera que «hi pot haver un cert frau de llei», en el sentit que «es pretén aconseguir un resultat prohibit mitjançant un camí alternatiu», en paraules del ministre de Justícia. Segons l'executiu, es parla de «procés participatiu» però en realitat es vol fer un referèndum il·legal.

El mateix Consell d'Estat ja va deixar clar en el seu dictamen que la Generalitat no pot utilitzar els articles de la Llei de Consultes relatius a enquestes i processos de participació ciutadana per a «un altre tipus de coses», segons va recordar fa poc la vicepresidenta del Govern central Soraya Sáenz de Santamaría.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS