dimecres, 15 d’octubre del 2014

9-N Catalunya hi posa el coll i el govern espanyol, és un mar de dubtes , no sap què fer , Soraya Sáenz de Santamaría, és partidària d'aturar el 9-N i està estudiant les vies jurídiques. Tem que si la Generalitat acaba posant urnes esquivant des del govern espanyol al Tribunal Constitucional, serà un ridícul internacional de l'Estat.






 No és estrany que a Madrid hi hagi qui perdi els nervis i reclami mà dura, des de la cronista Victoria Prego a l'histriònic Albert Boadella, passant pel sectors del PP pròxims a José María Aznar i la FAES. Rajoy té des d'avui sobre la taula aquestes pressions, que aniran en augment amb esquinçaments de vestidures.

El govern espanyol és  un mar de dubtes respecte al nou 9-N. No sap què fer. Les previsions  s'estan complint. Hi ha posicions enfrontades a l'Estat, no hi ha ara cap decret, ni cap paper, i per tant no és recurrible. Simplement, la fem.

 Si a Catalunya en els últims dies la situació ha esdevingut complicada, a Espanya és un laberint amb un punt d'histerisme. La societat civil s'està mobilitzant per tal que el 9-N sigui un èxit sobiranista .

 El problema a Catalunya no ve per les entitats sinó pels partits, que necessiten uns dies per pair el nou escenari .  ERC i la CUP s'afegiran sens dubte al nou 9-N, ho reclamen una part significativa dels seus votants, i no poden quedar en el bàndol anti-consulta del PP i Ciutadans. Un altre cas és Iniciativa.

 A la reunió del palau de Pedralbes, Joan Herrera semblava esperar el moment per marxar, comenten alguns dels partits presents. Va sortir abans que acabés la reunió, quan la CUP encara negociava. ICV té una divisió interna respecte el procés, inclou des de la visió sobiranista de Raül Romeva a l'espanyolista d'Andreu Mayayo, i no ha aguantat les contradiccions.

 La consulta comptarà amb la col·laboració de diversos ajuntaments, i un d'ells serà el de Barcelona. "Barcelona jugarà fort pel 9-N, hi posarà el coll", comenta un dirigent de CiU. Les dificultats seran en les localitats governades pel PSC i el PP en les quals els seus alcaldes s'oposen a la consulta, com Badalona o Cornellà. La Generalitat utilitzarà instal·lacions públiques -sobretot instituts- per fer de col·legi electoral, però no comptarà en aquestes ciutats amb el suport municipal. 

2 comentaris:

  1. Em sembla que aixo acabarà malament .
    Visca Catalunya independent //*//
    MARC-SABATES.COM 2014

    ResponElimina
  2. A Madrid és començant a posar molt nerviosos, no poden impugnar res per llei.

    ResponElimina

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS