dilluns, 8 de setembre del 2014

L'extrema dreta ja ha començat, i sembra el pànic al barri obrer i multicultural de Tetuan: comencen les pallisses, després vindran els tirs i assassinats de tot per la pàtria.






Des del passat 19 d'agost, la por s'ha apoderat del madrileny barri de Tetuán conegut per albergar als seus carrers a estudiants, famílies de classe treballadora i nombrosos immigrants. La raó no és altra que l'ocupació il · legal d'un edifici industrial per part d'un col · lectiu neonazi amb fortes vinculacions amb el Moviment Social Republicà, un dels partits d'extrema dreta més radicals del panorama polític nacional. 

Només per espanyols 
L'ocupació d'aquest edifici abandonat la recerca, segons han difós els propis nazis a les xarxes socials, la realització de "activitats de tipus lúdic, social i cultural, sense deixar de banda el donar aixopluc als espanyols més necessitats". Una cosa que a la pràctica s'ha convertit en un espai on s'ofereix allotjament, aliments i un servei d'assessorament per buscar feina. Amb una única excepció: els beneficiaris només poden ser espanyols i mostrar simpatia als principis que inspiren al Moviment Social Republicà. 

Primera agressió física 
Una cosa que, tenint en compte que Tetuan és un dels districtes amb més població immigrant de la capital, està generant enorme tensió entre els seus habitants. Com a prova n'hi ha prou amb ressaltar que aquest dijous ja s'ha produït la primera agressió a un ciutadà de nacionalitat xilena. La víctima, de 22 anys d'edat, va ser colpejada i pataleada per quatre radicals d'extrema dreta quan passejava prop de l'edifici ocupat-que ha estat rebatejat pels nazis com la Llar Social Ramiro Ledesma, en homenatge a un dels fundadors de les Juntes d'Ofensiva Nacional Sindicalista-. 

La població immigrant atemorida 
La víctima, que encara no ha denunciat l'agressió a la Policia per por, presenta rastres aparatosos de la pallissa a la cara. Així es pot observar en una imatge difosa per Kaos a la Xarxa en la qual també es mostra el comunicat de lesions. Col · lectius antifeixistes han explicat a ELPLURAL.COM que l'agressió d'aquest jove xilè podria no ser l'única que s'hauria produït en les últimes hores. I és que la població immigrant, atemorida davant l'ocupació perpetrada pels nazis, tindria por a acudir a la Policia. 

Més intents d'agressions 
El que és segur és que hi ha hagut més intents d'agressió a població immigrant. L'últim cas es va produir aquest dimecres, quan una persona de color va ser perseguida pels nazis fins a un comerç del barri. Allà, els radicals d'extrema dreta van amenaçar de mort i el van instar a abandonar Tetuan. 

Clima de persecució i odi 
Aquest clima de persecució als no espanyols regna davant la passivitat de les forces i cossos de seguretat de l'Estat, que a diferència d'altres ocasions en què els ocupants són col · lectius socials i d'esquerres, encara no han procedit al desallotjament de l'edifici ocupat. I tot això malgrat la creixent pressió existent al barri perquè els nazis abandonin Tetuan. 

Els veïns no volen als feixistes 
Sense anar més lluny, dissabte passat es va celebrar una multitudinària manifestació exigint l'expulsió del grup de feixistes del districte madrileny. Sota el lema "Fora racistes dels nostres barris. Tetuan obrer i multicultural ", els veïns van exigir la clausura immediata del local feixista que està trencant la tradicional harmonia en què sempre han conviscut en aquest barri els treballadors nadius i estrangers. Tot i que la manifestació va transcórrer amb normalitat, al voltant de la 1 de la matinada, es van produir greus incidents entre un grup de veïns i els radicals d'extrema dreta. La policia ja està estudiant el que ha passat després de comprovar que es va produir llançament de pedres, còctels incendiaris i altres objectes. 

El problema del barri 
Segons els veïns, el problema principal rau en el fet que els nazis "estan utilitzant la misèria que existeix actualment per estendre un discurs racista i anti-immigració". Segons la seva opinió, es tracta d '"un discurs confús i aparentment revolucionari, amb el qual convèncer persones espanyoles que estan patint la crisi que la solució és un moviment social patriòtic". 

Demanen als espanyols que no es deixin seduir 
Per tot això, al marge de les mobilitzacions realitzades en els últims dies, des de l'Assemblea de Tetuan estan repartint nombroses octavetes al districte en el qual s'insta els veïns espanyols a no deixar-se seduir davant les promeses de "ajudes i aliments". "Si ho fas, estaràs contribuint a fer del barri un lloc molt pitjor, on molts dels nostres veïns no puguin sentir fora de perill, tot i portar aquí vivint des de molt abans de la seva arribada. Aviat estendran el seu objectiu i seguiran assenyalant a altres només per ser diferents ", expliquen.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS