dimecres, 17 de setembre del 2014

EL GOVERN DESPANYA ES A BEGUT L'ENTENIMENT. Aquest és el relat fictici que podria donar-se d'una "Catalunya lliure" després de cinc dies de novembre d'infart, inclosa l'empresonament de Mas i la seva posterior posada en llibertat fins a la celebració del referèndum.






1 de novembre de 2014. Despatx urgent d'Efe: "A solemne sessió del Parlament de Catalunya, el president Artur Mas ha signat la convocatòria del referèndum que tindrà lloc el proper dia 9 L'acte, presidit pels retrats de Companys i Tarradellas, va comptar amb l'assistència en primera fila l'expresident Pujol i del president d'Euskadi, Urkullu, així com representants diplomàtics d'una dotzena de països, entre ells, el nou president d'Escòcia, Alex Salmond, recentment aclamat a les urnes. amb la signatura del decret de convocatòria del referèndum sobre la independència, Artur Mas no fa cas al requeriment formal realitzat dies enrere pel Govern en virtut de l'art. 155 de la Constitució i si situa definitivament a l'altre costat de la línia vermella ". 

4 de novembre: Urgent. "Després de ser rebut en audiència exprés pel Rei, el president del Senat ha convocat ple extrordinario l'únic punt és la suspensió de l'autonomia catalana per aplicació de l'art. 155.1 de la Constitució. El Gabinet de Crisi, presidit per Rajoy, ha estat tota la nit reunit a la Moncloa; Capitania General de Barcelona ha aquarterat les tropes en previsió de situacions d'emergència. 

12 h .: El Ple del Senat ha aprovat per majoria absoluta la suspensió de l'autonomia catalana, fet que es considera el més greu de la democràcia espanyola, juntament amb el cop d'Estat del 23F. El Consell Executiu de la Generalitat ha estat cessat en les seves funcions, el Parlament ha estat dissolt i el delegat del Govern a Catalunya ha ordenat el toc de queda, per garantir la seguretat ciutadana. 

Des del balcó del Palau, Mas ha cridat els catalans a la "resistència pacífica" i ha proclamat que el referèndum segueix endavant. Minuts després, Artur Mas va ser detingut per agents especials de la Guàrdia Civil i traslladat en helicòpter militar a Madrid, per ser posat a disposició de l'Audiència Nacional, acusat de prevaricació i desobediència. 

8 de novembre: Milers de catalans han pres pacíficament els carrers i places de Barcelona, envolten el Parlament i la Generalitat, a l'interior romanen bloquejats els comandos d'elit de la Policia. En totes les capitals euopeas se succeeixen manifestacions contra la suspensió de l'autonomia catalana. El Gabinet de Crisi s'ha traslladat a la Zarzuela, on el Rei presideix en aquests moments una reunió de la Junta de Caps d'Estat Major. 

21 h .: URGENT: Després de prestar declaració durant dues hores, assistit pel seu advocat Miguel Roca, pare de la Constitució, l'encara president de la Generalitat ha estat posat en llibertat sense càrrecs i seguidament felicitat pel jutge Pedraz. L'incert president s'adreça amb avió privat a Barcelona, on ha anunciat que demà a primera hora votarà en el seu col · legi electoral. 

9 de novembre: Milers de catalans segueixen acampant en carrers i places davant el desconcert de policia i guàrdia civil, que ha deixat de patrullar i roman replegada. El conseller de Presidència, Francesc Homs, ha ordenat als Mossos d'Esquadra l'expressa protecció dels "col · legis electorals" improvisats a peu de carrer per centenars de voluntaris de CiU i Esquerra. Gairebé cinc milions de catalans han votat sota la mirada de les ONG Transparència, Amnistia, Catalans sense fronteres i observadors internacionals. La votació ha estat pacífica, llevat lleus incidents. 

10 de novembre: ÚLTIMA HORA. Mariano Rajoy ha presentat la seva dimissió. El Rei acaba d'encarregar un Govern de concentració presidit per Duran i Lleida. Rubalcaba s'ha ofert una vegada més per al que faci falta.

1 comentari:

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS