diumenge, 14 de setembre del 2014

ASI ES ENS PRESENTA EL 9 N. El govern espanyol vol decapita el dret dels catalans a votar seu destí i d'insistir Artur Mas i el seu govern i partits que estan a fabor de votar democràticament podrien enfrontar-se a 15 anys de presó i la suspensió de la Generalitad passant a ser governats pel govern del PP.







L'associació de jutges Francisco de Vitoria (FV) creu que el president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, podria cometre delictes de prevaricació, desobediència i fins i tot sedició si decideix celebrar la consulta il · legal del 9 de novembre i adverteix que aquests il · lícits porten aparellades penes d'inhabilitació i 15 anys de presó. 

    El portaveu de l'associació, Marcelino Sexmero, ha explicat que els Mossos d'Esquadra estan a les ordres de la Generalitat, llevat que el Govern central volgués assumir el seu control. En aquest cas, si algun agent es desvia de les seves designnios podria incórrer en responsabilitat penal. 

    El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, ja ha afirmat que el Govern no contempla aquesta via ja que està convençut que Artur més no farà res il · legal. En cas de realitzar el referèndum sobiranista, el portaveu de la Francisco de Vitoria explica que podrien personar tant la Fiscalia, com l'Advocacia de l'Estat com acusacions populars. 

    Segons la seva opinió, el delicte de prevaricació es cometrà sempre que l'Executiu de Mas dicti una resolució de convocatòria; mentre que la desobediència tindrà lloc en el moment en què el les autoritats catalanes incompleixin els requeriments del Govern i del Tribunal Constitucional. 

    El delicte de sedició, el més greu, dependrà de l'actitud de l'Executiu autonòmic i si recorre a "actes oposant rotundament a les directrius del Govern", segons ha explicat el portaveu de l'associació de jutges i magistrats Francisco de Vitoria. 
PENES DE INHABILITACIÓ I PRESÓ 

    El delicte de sedició apareix tipificat en l'article 544 per penalitzar als que "s'alcin pública i tumultuàriament per impedir, per la força o fora de les vies legals, l'aplicació de les lleis oa qualsevol autoritat, corporació oficial o funcionari públic, el legítim exercici de les seves funcions o el compliment dels seus acords, o de les resolucions administratives o judicials ". 

    Els inductors o principals autors s'enfrontaran a una pena de vuit a deu anys de presó, mentre que les autoritats podrien respondre a una acusació de 10 a 15 anys de presó, a més de la inhabilitació. 

    Per la seva banda, l'article 410 del Codi Penal recull el delicte de desobediència. Les autoritats que es neguin a complir resolucions judicials o ordres d'una autoritat superior podrien pagar una multa de tres a dotze mesos i ser inhabilitades des de sis mesos a dos anys. 

    L'article 404 recull el delicte de prevaricació comesa per funcionaris o autoritats que, sabent-ne la injustícia, dictin una resolució arbitrària per imposar-los una pena d'inhabilitació especial per al seu càrrec de fins a 10 anys.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS