dimecres, 27 d’agost del 2014

El 40% dels ingressos d'Endesa, que té 4 dels seus 11,5 milions de clients de tota la Península Ibèrica entre Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona, els seus assessors d'Endesa a Catalunya es declaren independentistes.






1. David Madí: Ex dreta d'Artur Mas, és partidari de la independència. Tot i que no ha fet cap manifestació pública, són conegudes les seves postures a favor de la separació d'Espanya. Ha celebrat reunions amb polítics de CiU i de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) a la seu d'Endesa, de la qual cobra uns 200.000 euros a l'any.

2) Josep Maria Álvarez Suárez, secretari general de la UGT a Catalunya, ha manifestat públicament el seu suport al referèndum del proper 9 de novembre. De fet, ja ha confirmat la seva presència a la manifestació de la Diada l'11 de setembre, convocada per l'ANC i Òmnium Cultural.

3) Germà Bel Queralt, catedràtic d'Economia a la Universitat de Barcelona. És un dels economistes catalans que més s'ha pronunciat a favor de la secessió. Participa a la pel · lícula Endavant de Issona Passola, finançada per l'ANC per fomentar el vot favorable al SI-SI.

  4) Carles Sumarroca Claverol, vicepresident de COMSA-ENS, és un dels pocs empresaris que no ha dubtat a demanar la independència de Catalunya. Se li ha implicat en casos de corrupció amb la família Pujol.

5) Joan Carles Gallego, secretari general de Comissions Obreres a Catalunya. El seu sindicat, igual que la UGT, també recolza el dret a decidir. Va estar en la Diada de l'2102.

6) Albert Mitjà Sarvisé, enginyer industrial nascut a Arenys de Munt (Barcelona) l'any 1954, actualment és consultor energètic independent. Ha ocupat el càrrec de director general d'Energia i Mines, director general de l'Institut Català d'Energia (ICAEN). És membre de Convergència Democràtica de Catalunya.

7) Imma Tubella Casadevall, doctora en Ciències Socials i catedràtica de Comunicació, és rectora de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). És una declarada defensora del dret a decidir. La seva última columna en PuntAvui, - "Ara és L'Hora" - on és col · laboradora, expressa ben clar el seu desig d'independència.

8) Joan Majó Cruzate, enginyer industrial nascut a Mataró (Barcelona), actualment és vicepresident de la Fundació Jaume Bofill i president del Cercle pel Coneixement. Socialista d'origen i ministre d'Indústria durant el primer govern de Felipe González, el seu viratge al nacionalisme més radical ha quedat de manifest en les seves últimes intervencions públiques.

9) Joan Hortalà: president de la Borsa de Barcelona i conseller de BME, està molt vinculat a ERC. Va ser secretari general i conseller d'Indústria de la Generalitat.

La resta del consell assessor d'Endesa està format per Joan Castells, president de l'asseguradora Fiatc Javier Basso Roviralta, membre del PP i directiu de Bankia a Catalunya; Alessandro Benuzzi, conseller delegat d'Outsourcing Itàlia SRL; i Esther Giménez-Salinas Colomer, rectora de la Universitat Ramon Llull des de 2002 i consellera de Banc Santander.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS