diumenge, 31 d’agost del 2014

"Ara és l'hora" que impulsen conjuntament amb la participació dels "Voluntaris pel 9N" amb l'objectiu que se celebri la consulta del 9 de novembre i que guanyi el doble 'Sí'. Més de 4.000 persones a “V” mataronina, a la cèntrica plaça de Santa Anna, vèrtex de l'assaig a la capital del maresme ha desbordat totes les previsions .






Mataró ha reunit aquest dissabte unes 4.000 persones -vestides amb samarretes grogues o vermelles-, per participar en l'assaig de la 'V' pel dret a decidir que es vol fer a Barcelona la diada de l'Onze de Setembre . 

L'acció a Mataró ha estat precedida d'un acte on han intervingut el cantant Genís Mayola i la coral Primavera per la Pau. Hi ha hagut també parlaments de la coordinadora de l'ANC a Mataró, Rosa Guanyabens i del membre del secretariat nacional de l'organització i ex-coordinador general del sindicat Unió de Pagesos (UP), Pep Riera.

En la seva intervenció, Riera ha reflexionat sobre els moviments d'independència que hi ha hagut al llarg de la història per acabar afirmant que, en el moment que es troba el procés català, ara mateix, aconseguir la independència del país, "només depèn de nosaltres".

Solidaritat Catalana per la Independència (SI) busca voluntaris que es comprometin amb el 9-N i que facin tot el possible per garantir l'exercici de la democràcia. De moment ja s'hi han sumat unes 4.000 persones. El secretari general de Solidaritat, Uriel Bertran, assegura que esperen que hi hagi bastants més voluntaris d'aquí al 9-N per posar-los a disposició de les institucions catalanes, juntament amb els voluntaris que puguin aportar altres entitats. Per adherir-se a la iniciativa només cal inscriure's a www.voluntaris9n2014.cat.

Solidaritat va prendre la iniciativa d'organitzar aquest primer cos de voluntaris amb l'objectiu de poder sostenir la celebració de la consulta amb o sense permís de l'estat espanyol. Els voluntaris participaran en tasques com col·laborar en la logística (formar meses electorals, senyalitzar els punts de votació...), la promoció de campanyes de participació i d'informació i ajudar als qui ho necessitin a votar, com persones amb mobilitat reduïda o els catalans a l'exterior.

Més gent a la V

Després de la crida de dimecres de l'ACN i Òmnium, les inscripcions a la V de la Diada han augmentat significativament, però no s'han volgut quantificar. Abans d'ahir s'havien apuntat unes 115.000 persones i ahir s'insistia que no es defalleixi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS