dilluns, 14 de juliol del 2014

Pablo Iglesias, en contra de la independència de Catalunya, Pablo Iglesias s'ha mostrat contrari a les aspiracions sobiranistes de la malloria del parlament de CATALUNYA. Companys i Companyes, poble de Catalunya que voleu un futur millor, aspirant com a poble a ser nació i independents,! COMPTE AMB PODEM! . Nosaltres ja tenim el nostre propi podem; i són patriotes catalans, La CUP, i estan per la Independència de Catalunya.






Podem va desgranant a poc a poc la seva posició respecte als principals temes d'actualitat d'Espanya. Ara, li ha tocat el torn a la independència de Catalunya. El seu líder Pablo Iglesias s'ha mostrat contrari a les aspiracions sobiranistes de Mas, però favorable al dret a decidir tant dels catalans i bascos.

"Com a espanyol sóc partidari que seguim construint junts", ha explicat el també eurodiputat en una roda de premsa a Madrid en què ha explicat el processos constituent de Podem. No obstant això, Iglesias ha volgut destacar que el futur de les dues comunitats ha d'estar en mans dels ciutadans i no d'ell.

D'altra banda, respecte a la seva formació, el professor universitari ha explicat que no pot "un partit polític més i per això es requereix un debat". Aquest debat arribarà a la tardor, quan celebrin una assemblea que "donarà sortida a la nostra formació i que es dirà 'Gran Assemblea Ciutadana Sí Es pot'", ha explicat. S'hi definirà "la seva forma de fer política i el tipus d'organització".

Esglésies vol desmarcar-se de la 'casta política' i no pretén seguir els mateixos procediments que els típics partits a l'hora de decidir el futur de la seva formació. "El fet d'organitzar una assemblea ciutadana i no un congrés de partit ja diu bastant del procés polític pel qual apostem", ha insistit el líder d'Podem. Ell mateix proposarà un equip de 25 persones "de diferents territoris i perfils tècnics" perquè preparin la cita, prèvia votació popular per la seva elecció com ja van fer anteriorment en les primàries obertes per a la candidatura de les eleccions europees. La cita amb les urnes serà la setmana que ve: els dies 12 i 13.

participació ciutadana

Malgrat tot, el líder d'Podem no ha deixat clar si d'aquesta reunió sortirà la direcció del partit. "En el futur cal dictar fórmules que tinguin a veure més amb la participació de la gent", ha dit. Cosa que tenen molt present dins de la formació. "Volem crear espais i instruments que assegurin la participació ciutadana: és l'hora de que parli la gent. No som un partit més", ha afirmat, afegint que "el nostre estil no és fer política de despatx (...) El nostre estil és preguntant a la gent ".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS