dimarts, 15 de juliol del 2014

I després diuen, que a les escoles catalanes adoctrinen i fan independentistes. L'Exèrcit concedeix juntament altres més, un premi, dotat amb 4.000 euros, al treball presentat per un institut navarrès de secundària sobre el 250 aniversari del regiment Amèrica 66. Aquesta una unitat militar va cometre nombrosos crims sota les ordres del general colpista Mola.






La setmana en què es compleixen 78 anys del cop d'Estat militar que va provocar la Guerra Civil-amb milers de morts, desapareguts i exiliats-el ministeri de Defensa, del qual és titular Pedro Morenés, distingeix en el marc dels Premis Exèrcit 2014 02:00 obres que evoquen els responsables dels episodis més cruels del passat recent d'Espanya.

La resolució amb la decisió del jurat que ha valorat les obres presentades s'ha publicat aquest dilluns al Butlletí Oficial de l'Estat. Soldat nacional 1936 és el títol del treball presentat en la categoria 'miniatures' i un dels seleccionats en aquests guardons que concedeix la direcció de l'Estat Major de l'Exèrcit. La minúscula escultura representa un soldat vestit amb l'uniforme típic dels militars revoltats el 18 de juliol de 1936, sostenint una arma i situat en el que emula les ruïnes d'un edifici.

L'altra obra, que ha concorregut a la secció 'miscel · lània', porta per nom La tornada a casa; Divisió Blava, 1943, en referència a la unitat d'espanyols voluntaris que van combatre al costat de Hitler durant la Segona Guerra Mundial.

Així mateix, en la modalitat 'Ensenyament escolar', l'Exèrcit concedeix el segon premi, dotat amb 4.000 euros, al treball presentat per un institut navarrès de secundària sobre el 250 aniversari del regiment Amèrica 66. Aquesta una unitat militar va cometre nombrosos crims sota les ordres del general colpista Mola durant la contesa, com la violació i assassinat de 14 infermeres en Valdediós (Astúries) al costat d'una menor de 15 anys ia quatre treballadors del centre. Els cossos d'aquestes víctimes van ser recuperats de la fossa comuna on van ser llançats el 2003, i l'episodi ha estat documentat per l'Associació per a la Recuperació de la Memòria Històrica d'Astúries.

El maig passat, l'Ajuntament de Pamplona va cedir una sala municipal per celebrar una exposició d'homenatge a aquest regiment, provocant el rebuig de familiars de víctimes i d'associacions de memòria històrica que van emprendre una campanya de signatures, així com de tots els grups polítics del Consistori amb excepció d'UPN i del PP.

Els Premis Exèrcit 2014 es van convocar el passat gener, i busquen "propiciar la creació artística referida a les múltiples activitats de l'Exèrcit de Terra Espanyol en el marc de les Forces Armades" així com "així com el coneixement i divulgació de la vida militar", tal com estableix el text de la convocatòria.

Pintura, fotografia, miniatures militars, ensenyament escolar i investigació en humanitats i ciències socials són les diferents categories en què concorren els treballs presentats a aquests premis que s'han celebrat, enguany, la seva edició número 52. El jurat ha estat compost per militars de alt rang, professionals del món de les Belles Arts i de la docència, un periodista de La Razón i una fotògrafa de la publicació Revista Espanyola de Defensa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS