dimecres, 30 de juliol del 2014

La presidenta del Partit POPULAR de Madrid, Esperanza Aguirre. Abans Alemanya que CATALANA, va dir la guineu ESPANYOLA. Sort que aquesta vegada, no depenia d'ella. Visca la 'Solidaritat' identitària. Group (Tast) es queda amb la basca Fagor per 42,5 milions.






  A més, els catalans preveuen invertir en tres anys entre set i deu milions, als quals s'afegeixen altres 41 per a circulant: en total, 93.500.000.
     Per la marca d'electrodomèstics del Grup Mondragón van arribar a licitar fins a sis grups.
     Hispanitat ha comptat amb detall tot el 'culebró'.

El Economista ha publicat que el grup català CNA Group ha adquirit finalment Fagor Electrodomèstics. La seva oferta es va ampliar fins als 38,5 milions i ha pagat quatre milions (cessió de crèdits); així que en total s'ha adjudicat la companyia per 42,5 milions. A més preveuen invertir en tres anys entre set i deu milions, als quals s'afegeixen altres 41 per a circulant. Totes aquestes xifres sumen 93.500.000.

És a dir, que al final els catalans s'han adjudicat Fagor i el seu 'campanya' ha triomfat. En Hispanitat els hem explicat la història d'aquest 'culebrot' que resumim a acontinuació.

En primera instància, a Fagor li va sortir un pretendent algerià, en concret, Cevital, que pagaria 25 milions amb el vistiplau del jutge: el Jutjat Mercantil número 1 de Sant Sebastià va acceptar la seva oferta inicial, després de valorar un informe d'l'administració concursal de Fagor Ireland.

Posteriorment, la catalana CNA Group i el fons PHI Industrial també van entrar en la licitació per comprar Fagor.

Van aparèixer, després, les gestions de la Generalitat perquè la catalana Tast es quedés amb l'empresa, per mitjà d'una carta al Jutjat, en què va mostrar el seu "suport" a l'oferta presentada per Cata, esmentant la seva solvència i la seva trajectòria.

Després de la irrupció dels catalans a la 'licitació', els bascos es van decantar per aquests abans que pels algerians. Això també ho expliquem a Hispanitat.

Davant d'això, el jutjat va ampliar el termini de les ofertes per Fagor, mentre bascos i catalans pressionaven perquè s'inclinés a favor de la catalana Tast.

Qui s'ha portat al final el gat a l'aigua, després que sis grups pujasen per ella (el grup algerià Cevital, els catalans de CNA Group-liderat per l'empresa Cata-, el fons d'inversió xilè Ecomac, l'empresa italiana Ariston Thermo, la companyia polonesa Amica Wronky i la catalana Taurus)?

El grup català CNA Group. I és que, entre bascos i catalans, sempre han pesat solidàries raons identitàries .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS