dimarts, 22 de juliol del 2014

DE GRAN INTERÈS PER A TOTS ELS ATURATS QUE PER SER MAJORS, LES EMPRESES JA NO ELS CONTRACTA. Requisits per cobrar el subsidi per a majors de 55 anys:






  El subsidi per a majors de 55 anys consisteix en una ajuda mensual de 426 euros que el treballador en atur cobra fins aconseguir l'edat de jubilar-se, moment en què deixarà de rebre el subsidi per passar a cobrar la pensió a què tingui dret. És l'únic dels subsidis en què al mateix temps es continua cotitzant per jubilació.

La retallada de prestacions del RDL 20/20102 suprimir l'antic subsidi per a majors de 52 anys, que ara passa a ser per a majors de 55.

Publiquem aquesta guia actualitzada a 2014 amb les últimes modificacions del RDL 5/2013

Requisits per cobrar el subsidi per a majors de 55 anys:

A. Estar en atur.

B. Tenir complerts 55 o més anys en la data d'esgotament de la prestació per desocupació o del subsidi per desocupació, o tenir complerta aquesta edat en el moment de reunir els requisits per accedir a algun dels següents subsidis: per esgotament de la prestació contributiva, emigrant retornat, revisió per millora d'un invalidesa,, alliberat de presó o cotitzacions insuficients per a la prestació contributiva, o complir-durant la percepció d'aquests.

1. Estar inscrit o inscrita com a demandant d'ocupació durant el període d'un mes ("el mes d'espera") i no haver rebutjat cap oferta d'ocupació adequada, ni haver-se negat a participar, excepte causa justificada, en accions de promoció, formació o reconversió professional, des de la inscripció com a demandant d'ocupació.

2. Subscriure el compromís d'activitat

3. No tenir rendes. A partir del 15 de març de 2013 han de complir aquestes dues condicions:

A. Que el sol · licitant no tingui rendes de qualsevol naturalesa superiors al 75% del salari mínim interprofessional, és a dir, no superar 483,98 euros / mes.

B. I que la renda mitjana de la seva unitat familiar no superi tampoc aquesta quantitat. És a dir, que si se sumen les rendes del sol · licitant i les del seu cònjuge i / o fills menys de 26 anys (o majors discapacitats o menors no emancipats si els tingués) i dividim tota aquesta suma entre el nombre total de membres de la unitat familiar, el resultat no ha de superar els 483,98 € de mitjana mensual per cada membre. Expliquem amb un exemple aquest nou requisit en aquest article> "enduriment de l'accés al subsidi per a majors de 55 anys". Els subsidis reconeguts abans del 16 de març de 2013 no es veuen afectats pel requisit B, només han de complir l'A

4. Haver cotitzat per desocupació un mínim de 6 anys al llarg de la seva vida laboral.

5. Complir tots els requisits, excepte l'edat, per accedir a qualsevol tipus de pensió de jubilació en el sistema de la Seguretat Social, és a dir, haver cotitzat almenys durant 15 anys, dels quals dos hauran haver-ho estat dins dels quinze últims anys.

6. Més, ha d'estar en alguna d'aquestes situacions (almenys una d'elles):

Estar percebent o amb dret a percebre subsidi.

Haver esgotat subsidi.

Haver esgotat una prestació per desocupació i no haver percebut subsidi corresponent o l'hagués extingit, per no tenir, inicialment o amb caràcter sobrevingut, del requisit de rendes i / o, del de responsabilitats familiars.

Ser emigrant retornat (haver treballat com a mínim 12 mesos a l'estranger des de la darrera sortida d'Espanya) sense dret a prestació contributiva per desocupació.

Ser alliberat / a de presó sense dret a prestació contributiva per desocupació, quan la privació de llibertat hagi estat per un temps superior a 6 mesos.

Haver estat declarat plenament capaç o invàlid parcial com a conseqüència d'expedient de revisió per millora d'una situació de gran invalidesa, invalidesa absoluta o total per a la professió habitual.

Estar en situació legal d'atur, no tenir dret a prestació contributiva per desocupació per no haver cobert el període mínim de cotització (12 mesos), sempre que hagin cotitzat, almenys, 3 mesos si responsabilitats familiars, o sis mesos si no les .

Durant quant de temps es concedeix el subsidi per a majors de 55 anys?

El subsidi per a majors de 55 anys es concedeix fins a complir l'edat per cobrar cobrar una pensió contributiva de jubilació (llevat d'excepcions, 65 anys). Tots els anys cal presentar una declaració de rendes per demostrar que no se superen els límits màxims admesos.

Quant es cobra en aquest subsidi?

Es rep el 80% de l'Indicador Públic de Renda d'Efectes Múltiples (IPREM), és a dir, 426 euros / mes el 2014.

En el cas de desocupació per pèrdua d'un treball a temps parcial aquesta quantia es percebrà en proporció a les hores prèviament treballades (+ info).

Es cotitza per jubilació durant la percepció del subsidi?

Si. El Servei Públic d'Ocupació Estatal ingressa les cotitzacions a la Seguretat Social corresponents a la jubilació del treballador.

La base de cotització per jubilació serà el 100% del límit mínim vigent en cada moment. Abans de la reforma del. RDL 20/2012 la cotització era del 125%. Aquest és l'únic subsidi en el que hi ha cotització per jubilació mentre es cobra. El límit mínim depèn del grup de cotització de cada treballador (veure bases a 2014)

Així mateix, es té dret a accions específiques de formació, perfeccionament, orientació, reconversió, etc.

Quines rendes es tenen en compte en aquest subsidi?

A partir de la reforma del 16 de març de 2013, es consideren rendes tots els ingressos que tingui el sol · licitant i els membres de la unitat familiar, sigui quin sigui el seu origen, (per exemple: salaris, pensions de la Seguretat Social, interessos bancaris , lloguers, beques, etc.), excepte la quantia de la indemnització legal per fi de contracte.

Podeu veure els aclariments vaig sobrar què es considera renda i què no en aquest article> càlcul del requisit de carència de rendes.

  Quan he sol · licitar la prestació i quina documentació he d'aportar?

El termini per presentar la sol · licitud és de 15 dies hàbils una vegada transcorregut el mes d'espera o, si escau, des del dia de la inscripció com a demandant d'ocupació a partir del dia que es compleix l'edat de 55 anys.

Exemple: Lluís té 58 anys i es queda a l'atur. En funció dels anys que va cotitzar, l'INEM li aprova l'atur durant 12 mesos. Quan la prestació contributiva se li acaba (20 de març del 2013), podrà sol · licitar el subsidi per a majors de 55 anys, perquè compleix tots els requisits, però ha de deixar passar un mes natural des de la fi de la seva prestació per poder sol · licitar aquest subsidi. A partir del 20 d'abril té 15 dies hàbils per sol · licitar.

Quina documentació cal presentar a l'oficina d'ocupació per demanar aquest subsidi?

Imprès de sol · licitud, que incorpora l'adhesió al compromís d'activitat, dades de la domiciliació bancària, declaració de les rendes del sol · licitant i autorització per a demanar informació tributària a l'Agència Estatal Tributària.

Document d'identificació personal: DNI en cas de treballadors espanyols i passaport o targeta d'identificació per a estrangers.

Certificat de l'Institut Nacional de la Seguretat Social que acrediti que reuneix el període de carència suficient per accedir a una pensió contributiva de jubilació.

  A més, si sol · licita el subsidi per ser emigrant retornat, alliberat de presó o ser declarat capaç per revisió de la seva situació d'invalidesa ha d'aportar certificat acreditatiu de tal circumstància.

Transcorregut el primer any cobrant l'ajuda, què he de fer perquè em segueixin pagant el subsidi per a majors de 55 anys?

Per seguir cobrant el subsidi, cada any cal presentar a l'oficina d'ocupació una declaració de les rendes (+ info) que s'han rebut durant els 12 mesos anteriors, per comprovar que no s'està superant el límit màxim de rendes que es admet per a aquest ajut.

Els que reben el subsidi de majors de 55 anys podran subscriure unConvenio especial amb la Tresoreria General de la Seguretat Social, per completar la cotització per jubilació que efectua l'INEM SEPE.

Com si m'han concedit el subsidi?

L'INEM resoldrà la sol · licitud dins dels 15 dies següents a la presentació. En el cas que li reconeguin l'ajuda, li enviaran un escrit al seu domicili en el qual s'especifica la durada, la base reguladora, l'entitat bancària, data del pagament, etc. I en cas contrari, si es denega, se li comunicaran els motius de la no concessió i podrà formular al · legacions.

> Una altra forma de conèixer l'estat de la petició és consultant l'expedient línia del treballador al web del SEPE.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS