dijous, 26 de juny del 2014

La pluriocupació president del PP de la Diputació de Toledo, Arturo García-Tizón, va aconseguir la popularitat per menysprear al pare d'un nen amb càncer i pretendre tancar un centre d'Alzheimer per estalviar. Tizón: es gasta 400.000 euros en un vaixell per "obrir Toledo al mar" d'Azután.




El pluriempleat president de la Diputació de Toledo, Arturo García-Tizón, que factura a l'any al voltant dels 120.000 euros, gràcies a la seva condició de diputat nacional, president de la Comissió Constitucional, regidor, president provincial del PP, advocat d'Estat en excedència ... no deixa mai de sorprendre els toledans, que estupefactes no entenen les decisions d'aquest controvertit líder "popular". Si fa unes setmanes ordenava al seu grup abandonar el ple de l'Ajuntament de la capital quan els pares de nens amb càncer anaven a parlar, perquè "ni m'importa ni el meu interessa", li va dir a un d'ells, dies després es gastava "un pic" en un zoològic molt particular, amb óssos i elefants inclosos, segons el PSOE, per ara tornar a la palestra informativa en destinar 400.000 euros en la construcció d'un "vaixell" (vaixell) per solcar les estancades aigües de l'embassament d'Azután, "com si pretengués obrir Toledo al mar ", reconeix ELPLURAL.COM un diputat provincial de l'oposició.

75 hectòmetres cúbics d'aigua ...
El cas és que l'home que va pretendre, a més, tancar el centre d'Alzheimer de Toledo per allò d'estalviar, està disposat ara a fer la resta i gastar el que calgui per satisfer el seu ego personal. Per començar ha donat llum verda a la construcció d'aquest vaixell a mida, valorat en una mica més de 400.000 euros (Junta de Govern 13-06-14), que, sempre segons les seves il · luminades prediccions, servirà per potenciar el turisme en un embassament de tot just 70 hectòmetres cúbics d'aigua, gairebé la meitat del transvasament del Tajo al Segura autoritzat fa uns dies pel Govern de Rajoy, i consentit per Cospedal.

... Sis milions d'euros per a un "capritx" ...
Però el del vaixell, o "vaixell" com agrada anomenar García-Tizón, és pura anècdota comparat amb el projecte total d'aquest "faraònic caprici" en paraules del secretari general del PSOE toledà, Álvaro Gutiérrez, ja que el pluriempleat president de la Diputació de Toledo es gastarà ni més ni menys que sis milions d'euros en l'anomenada "ciutat de Bascos", un jaciment arqueològic d'una antiga ciutat d'al-Andalus. En aquest sentit, Gutiérrez ho té clar: "Estem absolutament en contra d'aquest caprici faraònic perquè no sentit gastar 6 milions d'euros, tal com figura en el projecte que hem conegut, quan els esforços econòmics del govern de la Diputació s'han de centrar en polítiques actives d'ocupació i en les necessitats reals dels ciutadans ".

... Zero per als 115.000 aturats ...
És igual que Toledo tinga 115.000 aturats; no importa que la Diputació destini quantitats per determinar a l'escola taurina, bressol de futures figures de l'art de Cúchares a què García-Tizón ret coneguda homenatge, o que pressuposti 64.000 euros per gales líriques al Museu de l'Exèrcit, mig milió d'euros per al tancament d'un zoològic ... Tot això és igual si el president de la Diputació s'entesta a dur a terme "un somni", com va dir quan va introduir llops en el seu "zoo particular". Ara toca "Ciutat de Bascos", el vaixell i el que calgui, inclosa l'expropiació d'una finca.

... I quant per a la família Cavestany-Corsini?
Arribat a aquest punt cal reconèixer que "Ciutat de Bascos" és un gran jaciment arqueològic que es troba en una finca privada. I és aquí, en aquest aspecte "privat", on entra en joc el Govern de María Dolores Cospedal, que no ha dubtat a sortir al rescat de García-Tizón i publicar fa uns dies al Diari Oficial de Castella-la Manxa la "urgent ocupació d'una finca particular de 74.403 m2 on es construiran les edificacions que acolliran un centre d'interpretació del jaciment arqueològic, una cafeteria i lavabos, un aparcament, zones verdes dotades de coberta vegetal ... ", recull el DOCM. Terrenys coneguts com "Les Cuacañas", propietat de la família Cavestany-Corsini, representativa de l'Ibex, dels fons d'inversió i de les conegudes sicavs, que rebrà una quantitat ingent de milers d'euros perquè Arturo García-Tizón vegi navegar, per fi, el seu vaixell de quatre-cents mil euros.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS