dissabte, 7 de juny del 2014

I SABER QUE ENCARA QUEDI GENTUZAS QUE SENTI I PENSI ASI. Aquest és el pensament ranci i cavernícola dels que creuen que l'esperit de Francisco Franco Bahamonde, cabdill d'Espanya, segueix guiant-los, enarborant la bandera de l'esparver, i és per això que poso en el vostre coneixement aquestes maneres de pensar de la caverna.






Apéname gran manera que el nostre futur rei, Felip VI, no mantingui la tradició borbònica de jurar, en la seva proclamació com a rei, els Principis del Moviment Nacional, com fa 39 anys va fer el seu pare (veure vídeo). Un estament tan garantístico (perdó per la horterez, però em posa) ... Deia que un estament tan garantístico de la nostra llibertat com la monarquia no hauria de canviar les tradicions així tan ràpid, cada 40 anys, perquè és que ens revoluciona i ens despista en un molt curt període de temps. Aquests principis de 1958, jurats per Joan Carles el 1975, arrenquen així, bell pròleg: "Jo, Francisco Franco Bahamonde, cabdill d'Espanya, conscient de la meva responsabilitat davant Déu i davant la Història, en presència de les Corts del Regne, promulgo com principis del Moviment Nacional, entès com a comunió dels espanyols en els ideals que van donar vida a la Croada, els següents: (...) El principi II declara l'acatament de la Nació espanyola a la Llei de Déu formulada per l'Església Catòlica, la doctrina inseparable de la consciència nacional, inspirarà les lleis. (...) El principi VII instaura la Monarquia com a forma política, amb les notes de la tradició catòlica, social i representativa ". Això és el que va jurar el nostre democràtic rei Joan Carles, i el que ara es nega a jurar aquest estrany del Felip.
Cáusame estupor, per tant, que no hi hagi una missa de la coronació, coreografiada per la Casa Reial i la nostra cúria, perquè Felip VI declari l'acatament de la Nació espanyola a la Llei de Déu formulada per l'església catòlica, que no una altra cosa és el que anhelem els espanyols. O sigui, que no es va a donar missa. I que no hi ha acatament. Déu i Franco ens agafin confessats.
A mi una coronació sense missa no em dóna massa legitimitat, així que el mateix matí em torno republicà. Que no us estranyi. Franco no ho sospitava, però això de la monarquia ens està portant, a passos de gegant, al precipici de la modernitat. Què dic modernitat. Ens està abocant a aquest altre perill encara més gran anomenat contemporaneïtat.
A Espanya, ideològicament, mai hi ha hagut res pitjor que ser contemporani. El contemporani és un paràsit del present que no creu en miracles ni en creuades ni en cremar bruixes ni llibres ni creu en res. El contemporani és un snob que no pega a la seva dona ni fa entrar al seu fill la lletra amb sang. El contemporani és un ignaro que no sap escriure la Història d'Espanya, perquè la Història d'Espanya sempre s'escriu cap enrere, i per escriure cap enrere són necessaris el docte do de l'analfabetisme, la ignorància, la superstició i el consell d'un capellà.
Quan vaig saber que Felipe VI tindria la seva coronació sense missa, el meu camell em va haver de donar les sals. Ai, que deflació muscular, em vaig dir mentre queia inconscient sobre el reclinatori. Espanya està canviant, i per a mal. Jo crec que si Felip VI es corona sense missa i sense jurar els Principis del Moviment Nacional, el mateix la gent s'acaba inventant que Letizia és divorciada i avortista. Que de molt mala llengua si estan dotats nostres vermells.
Abandonar dogmes com els Principis del Moviment o la religió catòlica, tal que està fent el nostre Felip el Futur, és com admetre les teories heliocentristas de Galileu abans que passin cinc segles. Una precipitació innecessària. Veient Espanya, tothom ens adonem que no és urgent cap canvi. Està més que perfecta. No la toquis més, que així és la rosa, deia Juan Ramón Jiménez.
Encara que compti amb les simpaties del partit, del socialista, l'obrer i de l'espanyol, Felipe VI no hauria de coquetejar amb aquestes vel · leïtats de no jurar els principis del Moviment, ja que d'aquesta manera li podran caure hòsties des de la dreta, des del centre i des de l'esquerra. Són hòsties per molts costats. I un, per molt rei que sigui, només té dues galtes.
A més, si Felip VI es coronés a missa, satisfaria a la majoria absoluta del poble espanyol. Perquè tothom sap que Rubalcaba, Zapatero, Felipe González, la mà incorrupta alçada de Manuel Fraga, i altres mil milions de progressistes espanyols, assistirien amb ecumènic entusiasme a aquesta missa. I en acabar l'ofici dirien, quan el capellà ho mani, com ja l'han dit tantes vegades, aquesta progressista i revolucionària paraula que es pronuncia a més.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS