dissabte, 21 de juny del 2014

El Govern nacionalitza per decret a quatre familiars d'un empresari maurità. Tots ells són familiars de Mohamed Hamayenne Bouamatou, un empresari i banquer maurità que ja va obtenir la nacionalitat per la via ràpida el juny de 2011. Mohamed és patró de la Fundació Dones per Àfrica, presidida per l'exvicepresidenta del Govern María Teresa Fernández de la Vega i que també compta en el seu patronat amb Emilio Botín, Florentino Pérez, Esther Alcocer Koplowitz i Isidoro Álvarez, entre d'altres.






 No es va informar sobre això en el Consell de Ministres, encara que sí es va anunciar la carta de naturalesa a una directora d'orquestra cubana
    
Mohamed Bouamatou ja va ser nacionalitzat el 2011
    
El banquer és patró de la fundació Dones per Àfrica
    
Una de les nacionalitzades, la seva filla, treballa per a ell
El passat sis de juny el Govern va nacionalitzar per carta de naturalesa, és a dir, atenent a circumstàncies excepcionals i via reial decret, a Zenaida Bàrbara Castro Romeu, una directora d'orquestra cubana. Així es va informar en les referències del consell de ministres. En aquesta mateixa reunió del govern es van aprovar quatre nacionalitzacions, de les quals el Govern no va informar, però que sí que han aparegut al BOE d'avui. Es tracta de Naha, Ely Cheikh, Leila i Mama Mohamed Bouamatou.
Tots ells són familiars de Mohamed Hamayenne Bouamatou, un empresari i banquer maurità que ja va obtenir la nacionalitat per la via ràpida el juny de 2011. Mohamed és patró de la Fundació Dones per Àfrica, presidida per l'exvicepresidenta del Govern María Teresa Fernández de la Vega i que també compta en el seu patronat amb Emilio Botín, Florentino Pérez, Esther Alcocer Koplowitz i Isidoro Álvarez, entre d'altres.
També és patrona de la fundació espanyola Leila Bouamatou, una de les quatre nacionalitzades per decret que han aparegut avui al BOE. És filla de l'empresari maurità i alt càrrec de Générale de Banque de Mauritània, la banca presidida pel seu progenitor.
El Govern ha concedit més de mil nacionalitats d'aquest tipus des de l'any 2000 (aquí les dades a juny de 2013). Són les anomenades cartes de naturalesa, una via ràpida per convertir en ciutadà espanyol a persones en les quals concorrin "circumstàncies excepcionals". Aquesta mesura, de la mateixa manera que passa amb els indults, s'atorga de forma discrecional per l'Executiu. No ha d'argumentar la seva decisió ni complir unes normes establertes per prendre-la.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS