diumenge, 29 de juny del 2014

Fatxes DE LA CAVERNA "Vox entra en crisi": Vox es va quedar a 2.000 vots d'aconseguir un escó al Parlament Europeu el passat 25-M i, des de llavors, el jove partit no ha deixat de patir revessos. La renúncia de Vidal-Quadras a liderar la formació amaga un distanciament clar amb Santiago Abascal. A més, la militància rebutja a un gran nombre de coordinadors regionals elegits des de Madrid per l'executiva.






Segons expliquen fonts ben situades en Vox, la situació del partit és, ara mateix, "delicada", a causa de les "dubtes" sobre el futur del partit i el debat intern sorgit després del fiasco en les passades eleccions europees.

Aquesta crisi interna es va iniciar el passat 6 de juny, quan Alejo Vidal-Quadras, actual president del Comitè Executiu, va anunciar públicament la seva renúncia a ser reelegit en el càrrec en l'assemblea general de setembre. En la decisió de l'ex eurodiputat va pesar, segons dirigents de Vox, el seu "distanciament" amb Santiago Abascal.

En concret, l'exvicepresident del Parlament Europeu va molestar que Abascal anunciés, a través d'una entrevista a El Mundo, la seva candidatura per aconseguir la presidència del partit, sense haver avisat abans al propi Vidal-Quadras. Aquest moviment del basc va desconcertar al català, que va decidir fer un pas enrere i abandonar l'executiva del partit.

De fet, el dilluns 23, la cúpula del partit es va reunir per confirmar la marxa de Vidal-Quadras i traspassar les seves funcions orgàniques José Luis González-Quirós, vicepresident de la formació. En el conclave, a més, es va aprovar l'obertura del període de candidatures i de campanya interna i de cara a l'assemblea general del 20 de setembre.
Santiago Abascal tindrà rivals

A aquesta assemblea concorrerà com a candidat Santiago Abascal, actual secretari general de Vox. Dirigents del partit, que reconeixen "diferències" entre el basc i Vidal Quadras, asseguren que l'exdiputat del PP "no serà l'únic aspirant" per aconseguir la presidència de la formació.

Les fonts consultades no descarten, d'altra banda, que algun membre de l'actual executiva pugui concórrer a les eleccions internes i competir amb Abascal: "És possible que algú més que Santiago faci el pas. Altres poden formar part del seu equip a l'assemblea ".
Problemes amb els coordinadors provincials

El distanciament entre Santiago Abascal i Alejo-Vidal-Quadras, que va provocar la renúncia d'aquest últim, no és l'únic problema al qual està havent d'enfrontar l'actual direcció de Vox. En moltes de les províncies en què el partit semblava haver-se assentat, estan sorgint divisions internes i molts dels coordinadors estan en dubte.

Així ho reconeixen a aquest confidencial membres de l'actual executiva de Vox, que consideren "una cosa previsible" el que està passant: "Els coordinadors provincials van ser triats a dit pel secretari general, i ara després de les europees estan sent qüestionats i altres volen ocupar aquests càrrecs ".

Els membres de Vox als quals ha tingut accés ECD expliquen que les províncies en les quals s'estan trobant més problemes són Còrdova, Granada, València, Valladolid, La Corunya, i Saragossa.

Aquestes divisions a nivell local preocupen, i molt, la cúpula de la formació, ja que, si no trobar líders provincials que convencin als militants, perilla la preparació de les eleccions municipals de l'any que ve: "En 10 mesos cal preparar llistes per a aquests comicis i ara sembla complicat ".

L'actual executiva de Vox, però, s'espera que aquestes crisis internes tinguin la seva fi a partir del setembre, quan es decideixi nou president a través de l'assemblea general. Després, apunten, "s'aniran triant a nous líders provincials a través d'eleccions internes", de manera que "els debats quedaran així solucionats a través d'un procés democràtic".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS