dilluns, 19 de maig del 2014

Sacyr , empresa espanyola amb seu a Madrid capital d'Espanya dedicada a la construcció de tot tipus , promoció d'habitatges, gestió d'infraestructures , activitats patrimonialistes i de serveis , ha decidit suprimir una de les clàusules més honestes que tenia el seu peculiar estatut del consell de administració i així concedeix un sou vitalici als seus consellers després de registrar pèrdues històriques .






La constructora ha decidit proposar a la pròxima junta general d' accionistes eliminar la norma per la qual els seus gestors no cobraven quan la companyia tancava l'any en pèrdues , com ha passat en tres dels últims quatre anys , període en què ha patit un forat de 3.000 milions d'euros .
Fins ara , els consellers de Sacyr només percebien les dietes quan el grup acabava amb números vermells en lloc de beneficis . Una norma que va ser imposada per l'anterior president , Luis del Rivero , per alinear els interessos dels administradors amb els dels accionistes . Si guanyava diners la companyia , es compartia amb els minoritaris . Si la gestió la portava a perdre diners i els inversors patien les conseqüències , havia escarment per als que s'asseuen al consell d'administració.
Així va passar l'any passat , quan Sacyr va registrar unes minusvàlues de 496 milions provocades per l'impacte de les pèrdues al Canal de Panamà , la minoració del valor de Vallehermoso i altres assumptes fiscals . El 2012 , el forat va ser de 977 milions per la fallida inversió a Repsol , incursió en el món del petroli que en l'exercici precedent ja li havia ocasionat un esvoranc de 1.604 milions, el major de la història del grup .
En total , 3.077.000 que han portat a Sacyr a haver d'ampliar capital per una mica més de 1.100 milions en poc més de tres anys per reforçar el deteriorat patrimoni , amb la consegüent dilució per a tots els accionistes . Un càstig que el consell cap seu renunciant al sou al qual tenien dret per la seva tasca com a administradors . Però els gestors s'han atipat d'aquest sacrifici i demanaran a la propera junta que s'elimini aquest condicionant .
En concret , el consell de Sacyr sol · licita que s'aprovi per als seus membres " una retribució per les seves tasques de supervisió i decisió col · legiada , que consistirà en una quantitat anual fixa " , sense distingir entre variable i un altre tipus de pagues assistencials . Una remuneració que no tindrà cap tipus de limitació econòmica com fins ara , ja que els estatuts actuals imposen que el salari de ses senyories no podia excedir el 2,5 % del benefici del grup . Però el més important és que demana la supressió de la clàusula que els obliga a tornar a la companyia el cobrat si l'exercici hagués acabat en pèrdues .
Sacyr argumenta que amb aquestes mesures pretén " dotar d'una major simplicitat i transparència a la remuneració dels consellers , transparència que s'espera redundi igualment a la retenció i captació del talent en l'òrgan d'administració , en poder oferir als consellers , actuals o futurs , un sistema de remuneració clar i sense indexació a variables que poden ser alienes a l'exercici del conseller " . És a dir , que si la companyia , com li ha passat en els últims tres anys perd diners , els gestors no tindran cap responsabilitat .
A més de l'explicació formal als accionistes , fonts oficials de Sacyr expliquen que les quanties que cobressin els administradors del grup són " contingudes ", respecte a altres empreses comparables i que tenen en compte " la responsabilitat dels consellers com a administradors " . En els temps de bonança , el consell de la constructora va arribar a cobrar prop de sis milions d'euros .
En l'últim any , la partida més important va ser la del president , Manuel Manrique , que va guanyar 2,5 milions d'euros , 1,4 milions com a sou fix i altres 1,07 milions en concepte de variable . D'aquesta quantitat , el primer executiu va haver de destinar 275.000 euros a retornar una bestreta que la companyia li havia donat el 2012 per atendre " necessitats puntuals de liquiditat" . Un préstec sense interessos que ja ha quedat cancel · lat .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS