diumenge, 18 de maig del 2014

La constitució del nou Estat català porta de cap al govern de Rajoy . Els independentistes preparen un Govern provisional per si Rajoy intervé Catalunya L'Assemblea Nacional de Catalunya ( ANC ) està disposada a portar el procés català fins a les últimes conseqüències . Fins i tot té previst formar un Govern provisional en el cas que la Generalitat sigui intervinguda per l'Executiu central en aplicació de l' article 155 de la Constitució espanyola .







La plataforma independentista assegura en el seu full de ruta definitiva que en tots els escenaris previstos , siguin amb més o menys tensió , el resultat final del procés és un de sol : "La Declaració d'Independència . Serà el dia que ha de ser recordat com del Dia de la Independència " . I que, en el cas que s'intervingui la Generalitat , i causa de l'absència del Govern autonòmic , es materialitzarà " l'Assemblea de Càrrecs Electes que , com a representants del poble català , hauran de nomenar un Govern provisional que executi aquesta decisió ( la declaració d'independència ) " .
Una de les bases de la constitució de qualsevol estat , ja ho deia Karl Marx , és l'economia . I els sobiranistes ho tenen clar quan parlen del nou Estat català . Per això , els estrategs de la secessió han prestat especial importància a aquesta qüestió i , en conseqüència , en el full de ruta es reserva per l'ANC el paper de guardiana de tot el procés , per sobre de partits polítics i del mateix Govern de la Generalitat. En el document aprovat per l'Assemblea es preveu que el dia després , és a dir , el 10 de novembre , un cop superada la data del referèndum , cal " treballar conjuntament amb la resta d'actors del procés per assegurar l'exercici de les competències pròpies del nou Estat català , especialment amb la culminació de campanyes com la de Declárate a Catalunya " .
Aquesta campanya no és altra cosa que l'intent que els ciutadans i les empreses de Catalunya no paguin els seus impostos a la Hisenda espanyola , sinó a l'Agència Tributària Catalana . La materialització d'aquesta obligació es realitzaria " a partir del mateix dia de la Declaració de la Independència" .
El full de ruta dedica un capítol a la possibilitat que el president català , Artur Mas , hagi de convocar eleccions anticipades . En l'ANC asseguren que aquestes eleccions seran " de caràcter plebiscitari " . I el paper d'aquesta organització ha de ser " el de facilitar la constitució d'una candidatura unitària dels partits i forces socials que proposin la declaració d'independència com a primer acte del nou Parlament " . La candidatura ha d'especificar en el seu programa que, "en cas de majoria d'escons al Parlament , proclamaran la independència" .
Per reforçar la convocatòria d'aquestes " eleccions plebiscitàries " , proposa constituir una "Taula de forces polítiques i socials per l'Estat propi" que condueixi aquest procés " fins a la constitució de la candidatura única i, si cal , per tancar acords i compromisos amb altres candidatures que només comparteixin l'objectiu principal " . A més , aquesta plataforma seria l'òrgan que conduiria el procés fins a la constitució d'una suposada Assemblea de Càrrecs Electes que prendria les regnes de la situació després del 9 de novembre.
L'ANC , en el seu full de ruta , detalla fins i tot qui estaria al capdavant de l'estratègia : " L'Associació de Municipis per la Independència , amb la col · laboració de l'ANC i dels partits polítics independentistes podria ser qui prepari la proposta que permeti constituir aquesta Assemblea de Càrrecs Electes " . I subratlla que l'ens que vol impulsar ha de començar a formar-se " a partir de l' 11 setembre 2014 [ Diada Nacional de Catalunya ] , data a partir de la qual es poden precipitar els esdeveniments , per tenir-la a punt el 10 de novembre [ és a dir , el dia després del referèndum ] " .
En el document de la plataforma s'afirma que l'Assemblea "ha de contribuir a convertir aquest procés posterior al 9 de novembre en un procés net i comprensible per a la ciutadania " i que ha d '"explicar que és un procés democràtic i , fer possible que la Declaració d'Independència sigui una festa popular de dimensions nacionals i d'ampli ressò mundial " .
Aquesta declaració , subratllen , " ha d'anar acompanyada d'actes d'exercici de sobirania que , a la pràctica , facin visible un funcionament ordinari plenament independent , sobirà . Aquests actes i el control efectiu del país per part de les autoritats ens facilitaran el reconeixement internacional " . En aquest sentit , emfatitzen que " la visualització pública que el país funciona amb normalitat ha de ser clarament percebuda per la ciutadania i ha de concretar-se en elements com el control per part de les autoritats , de les grans infraestructures i fronteres - ports , aeroports ... - , la seguretat pública, les comunicacions , etcètera " . Aquesta frase conté ja en l'esborrany del full de ruta , va ser la que va provocar alarma en alguns sectors antiindependentistes , que veuen en ella una crida al control per la força de sectors clau . El sindicat Mans Netes fins i tot va arribar a interposar una querella contra l'ANC a finals de març passat per proposició a la sedició i malversació de cabals públics .
El procés independentista de l'ANC finalitzaria l'11 de setembre del 2015, quan ja hauria d'estar redactada la Constitució del nou Estat català per votar en data tan assenyalada ( la Diada de Catalunya ) . Les bases d'aquesta constitució ja s'estan elaborant per part d'un grapat de jutges i polítics vinculats a partits sobiranistes , encapçalats pel magistrat de l'Audiència de Barcelona Santiago Vidal .
L'ANC assenyala , finalment, que el projecte acabarà " quan la gestió del reconeixement internacional de l'Estat català sigui assumit pel nou Govern sorgit de la proclamació de la independència" . Després , té previst " la reunificació de la nació catalana , si aquesta és la voluntat majoritària de la població de cadascun dels seus territoris" .
O sigui , de València , Balears , la Franja de Ponent tocant a Catalunya i diversos departaments del sud de França .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS