dimarts, 13 de maig del 2014

Paco Marhuenda se li permet dir el que vulgui sempre que sigui per complaure a la cort . En aquest cas , no es tracta de fer riure al rei Louis XII sinó a Mariano Rajoy . Com passava amb els bufons de l'època, la proximitat amb els governants li permet acumular poder i anar trampejant .






 Francisco Marhuenda ( 1961 ) regenta la direcció del diari La Razón que , encara que quan va néixer semblava la marca blanca de l'ABC , va acabar avançant ideològicament per la dreta la històrica capçalera franquista , i viu i sobreviu gràcies a uns plantejaments molt més radicals que el mateix original . Moltes de les seves esperpèntiques portades formen part ja de la història del periodisme del despropòsit .
Però Marhuenda viu del cascavelleig l'escàndol i de raspallar la dreta . Perpetrat sota el paraigua de La Razón , destina més hores a predicar la doctrina de Rajoy per les tertúlies espanyoles que vulguin escoltar ( i pagar ) , que a la mateixa direcció del diari , que delega en els seus fidels escuders subdirectors . Omnipresent , de verb afilat i impertinència arriscada , Marhuenda no dóna per perduda cap discussió . Ficat en el seu paper , no decep ni propis ni estranys . Els mitjans presumptament esquerrans del panorama mediàtic l'han fitxat com a contrapunt ideològic ; així , per exemple, és fàcil veure-ho per la Sisena com si estigués a casa .
Marhuenda , que és jurista i periodista de formació , va ser escolà abans que frare . El 1995 es va afilar al Partit Popular i va ser triat diputat en les eleccions al Parlament de Catalunya de 1995 , on es va presentar com Francisco Marhuenda . En 1996 va ser nomenat director del Gabinet del Ministeri d'Administracions Públiques , el 1999 director del Gabinet del Ministre d'Educació i Cultura i el 2000 director general de Relacions amb les Corts del Ministeri de la Presidència , tot això sempre sota l'ombra de l'actual president del govern espanyol , Mariano Rajoy . Quant a la seva trajectòria periodística , Marhuenda comença a ABC . Després del parèntesi polític sota el govern d'Aznar , torna al periodisme , ja de la mà de La Razón , on comença com a subdirector a Catalunya . Al febrer de 2008 és nomenat director de la jove capçalera , i fins a l'actualitat .
Per reblar el clau curricular , Marhuenda s'ha convertit recentment en notícia : el director de La Razón ha estat imputat per la publicació de les fotos del DNI de 22 jutges favorables al dret a decidir . El jutge apunta que podria haver comès un delicte contra la intimitat i contra la pròpia imatge . Els bufons poden fer gràcia , però no poden tenir impunitat .

7 comentaris:

  1. estic totalment d´acord en declarar a aquest individu persona non grata a Catalunya.

    ResponElimina
  2. Espero que sel doni com a persona NON GRATA per tot catalunya es un indeseable

    ResponElimina
  3. Un pobre desgraciat incapaç de ser una altra cosa 'del que es ,... que no es poca desgracia . Pena de que neixin " éssers humans " així . A mi m'agradaria que fos torero , hi hauria la possibilitat de que l'hi fotessin una banya pel cul .

    ResponElimina
  4. pero siempre pone azúcar, pimienta a los programas dándole ritmo y marcha de lo contrario llegan a ser monólogos sin sentido y aburridos y el derecho a opinión correcta y educada es un derecho de todos y hace que nos conozcamos mas entre todos los españoles con nuestras diferencias

    ResponElimina
  5. Persona molt desegredable,antidemòcrata, d'estila faxisme per tots cantons per descomptat persona NON GRATA!

    ResponElimina
  6. Per Òscar Giardina: Mentir de forma descarada no es posar sucre a les tertúlies, és enganyar als teleespectadors, si fos una telenovel·la estaria bé, però és tracta d'enfrontar persones amb mentides.
    No només persona NON GRATA, se'l hauria de processar.

    ResponElimina
  7. Por qué se tiene la mala costumbre de utilizar " todos los catalanes ", si no son todos. Para reforzar tus ideas os apoyais en ese comentario "todos". No por el caso de Marhuenda; en todo cuanto interesa, reforxar.

    .

    ResponElimina

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS