divendres, 16 de maig del 2014

LLEI A LA MESURA . Continua l'estratègia del ministre de l'Interior de perseguir els comentaris a les xarxes socials . L'Audiència de Madrid s'emmarca en la llibertat d'expressió les paraules homòfobes del bisbe d'Alcalá , en una cerimònia religiosa que va ser difosa en directe per televisió . Què et sembla aquesta decisió judicial '.






 L'Audiència Provincial de Madrid ha considerat que el bisbe d'Alcalá , Juan Antonio Reig Pla , va exercir el seu dret a la llibertat ideològica , religiosa i d'opinió en criticar l'homosexualitat durant una homilia oficiada en 2012 , que va suscitar una gran polèmica en considerar homòfobes seus paraules .
Per aquest motiu, el tribunal madrileny ha desestimat el recurs d'apel · lació que el partit Sobirania de la Raó , que presideix l'advocat José Luis Mazón , va interposar contra la decisió del Jutjat d'Instrucció número 6 d'Alcalá d'arxivar la querella presentada contra el prelat per considerar que no va constituir la comissió d'un delicte de provocació a la discriminació del col · lectiu gai .
L'homilia del bisbe d'Alcalá en què va carregar contra l'homosexualitat i l'avortament es va produir el 7 d'abril de 2012 amb motiu dels oficis de Divendres Sant durant una cerimònia religiosa que va ser difosa en directe per televisió .
" Voldria dir una paraula -va dir Reig Pla - a aquelles persones portats per tantes ideologies que acaben per no orientar bé el que és la sexualitat humana . Pensen ja des de nens que tenen atracció cap a les persones del seu mateix sexe i , de vegades , per comprovar-ho es corrompen i es prostitueixen o van a clubs d'homes nocturns . Us asseguro que troben l'infern " .
A més de les denúncies públiques que van suscitar aquestes paraules en partits polítics i col · lectius de gais i lesbianes , el partit Sobirania denunciar al bisbe a l'entendre que va cometre un delicte de provocació a la discriminació de l'article 510.2 del Codi Penal .
" NO inciten a l'odi "
No obstant això , igual que va fer el jutjat d'instrucció , la secció número 23 de l'Audiència Provincial de Madrid ha considerat que les paraules pronunciades pel bisbe denunciat no suposen la comissió de delicte perquè " no contenen cap incitació a l'odi , a la discriminació oa la violència contra els homosexuals , que és el grup al qual es refereix , sinó que es limiten a posar de manifest les idees de Monsenyor Reig Pla sobre les persones d'aquesta orientació sexual " .
" Agradi o no agradi el que va dir Monsenyor Reig Pla - afegeix l'acte judicial - es va limitar a exercir la seva llibertat ideològica , religiosa i d'opinió de forma pública , sense que en les seves expressions existís una incitació a exercir violència , odi o discriminació sobre el col · lectiu gai " .
Diu el tribunal que "segurament moltes altres persones discrepen del punt de vista del prelat , però això no significa que el bisbe " cometés delicte "a l' expressar les seves creences religioses" .
Tampoc veu la sala en les paraules del bisbe motiu per apreciar un delicte de provocació a la discriminació perquè de l'homilia " no es dedueix un atac a la totalitat del col · lectiu gai" , ja que el bisbe es va referir " clarament a individus aïllats i concrets , no a tot el grup " i va dir que " aquests individus " de vegades realitzaven " conductes que el bisbe considera reprovables " .
Conclou la sala que el prelat superior de la diòcesi d'Alcalá d'Henares va expressar "els ' perills ' que en la seva opinió amenacen a aquelles persones que senten atracció sexual per persones del seu mateix sexe" .
" Només és una opinió - conclou el tribunal - , no ha de ser compartida i per molt desajustada que sembli amb els valors de la societat actual , això no la converteix en constitutiva de delicte" .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS