dimarts, 20 de maig del 2014

L'Audiència Nacional ha ordenat restituir en el seu lloc al tinent coronel Antonio Tejero Díez , fill del colpista del 23F , que va ser cessat per celebrar el cop amb un dinar a la caserna de Valedemoro ( Madrid ) a la qual van assistir el seu pare i el ' Capità nines ' , acusat de tortures en el franquisme .






El Jutjat Central del Contenciós - Administratiu número 6 de l'Audiència Nacional ha adoptat aquesta decisió en un acte i ho fa com a mesura cautelar mentre resol sobre el fons de la demanda interposada contra el seu cessament , que va ser acordat el passat 17 de març pel Ministeri de l'Interior .
La Direcció General de la Guàrdia Civil ha donat compliment a la decisió de l'Audiència Nacional que restitueixi a Antonio Tejero Díez , encara que en una destinació diferent al que tenia , segons informa Efe .
Fonts de l'institut armat han dit que Antonio Tejero , que havia estat destituït del seu lloc a la caserna de Valdemoro ( Madrid ) , tindrà de moment una nova destinació en comissió de servei a la Subdirecció General de Suport Logístic .
LA DECISIÓ DEL JUTGE
En un acte el titular del Jutjat Central Contenciós - Administratiu nombre 6, Luis Carlos de Rozas , admet la mesura cautelar sol · licitada per Tejero Díez després recórrer el cessament , adoptat pel Ministeri de l'Interior , en entendre que aquesta mesura podria causar " perjudicis de difícil reversibilitat "en el cas que el recurs , que té" aparença de bon dret " , arribés a prosperar .
Entre aquests perjudicis el magistrat cita la pèrdua de retribucions , que seria " fàcilment indemnitzable en el cas d'obtenir una sentència estimatòria " quan s'abordi el fons de l'assumpte , i la pèrdua de destinació i del dret al pavelló oficial que ocupa que es van derivar de la decisió d'Interior .
A més , el magistrat assenyala que la llei no assigna al ministre de l' Interior la competència per a revocar un destí que va ser conferit per resolució del director general de la Guàrdia Civil , i que és aquesta autoritat "a qui es reserva " la facultat de revocar les destinacions de lliure designació que va concedir .
" La competència per a la revocació d'un destí que no és de comandament , conferit pel director general de la Guàrdia Civil , es reserva legalment al director general del Cos i no al ministre de l' Interior" , assenyala el jutge abans de destacar la necessitat de que l'Administració actuï en totes les seves decisions " amb submissió al principi de legalitat " .
El jutge també rebutja que la suspensió suposi " una pertorbació greu dels interessos generals o de tercers " que al · legava el recurrent , en referència a la vacant que deixaria el tinent coronel i els perjudicis que aquesta decisió podria provocar a l'Administració .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS