dimarts, 1 d’abril del 2014

Quan l'arquebisbe de Madrid parla d'una nova Guerra Civil , no queda clar si és una advertència o una amenaça . El cardenal - arquebisbe de Madrid , Antonio María Rouco Varela , és un expert en polèmiques . Les seves paraules sempre causen sorpresa i indignació . I aquest dilluns no va ser per menys , quan en el funeral d'Estat per Adolfo Suárez va alertar que els " fets i actituds" que van portar a la Guerra Civil poden arribar a repetir-se.






  ERC : " POC CRISTIÀ "

    
El portaveu d'Esquerra Republicana ( ERC ) al Congrés , Alfred Bosch , considera "molt poc cristià " que aprofités l'homilia del funeral per invocar " l'espectre " de la Guerra Civil .

    
" Des d'un punt de vista personal , com a persona educada en la tradició cristiana , em va semblar molt poc cristià invocar la guerra , l'herència de la guerra o l'espectre d'una guerra " , ha comentat al Congrés .
El portaveu adjunt de CiU al Congrés , Pere Macias , ha acusat Rouco Varela d'haver aprofitat el funeral per l'expresident Adolfo Suárez per fer un "al · legat polític " amb el que, al seu judici , va venir a " justificar d'alguna manera" l'alçament militar que va donar lloc a l'inici de la Guerra Civil el 1936 .
En declaracions a la cambra baixa , Macias ha censurat per ser " molt desafortunades " les al · lusions que va fer Rouco .

 
"Els fets i les actituds que van causar la Guerra Civil Podeu tornar a causar" , diu Rouco Varela al funeral per Adolfo Suárez . No se sap si és una advertència o una amenaça . Exactament , què és el que pot repetir-se ? Tornarà l'Església a avalar com croada un cop d'Estat ? Tornarà a consagrar una dictadura ia portar al tirà sota pal · li ? De nou defensaran des de la fe , com va fer aquella Església en aquests anys nefastos , que la democràcia liberal és un pecat ?
" La concòrdia va ser possible amb ell" , va dir el senyor arquebisbe de Madrid a la santa missa per a aquest expresident d'un Estat aconfessional que ahir va oficiar a la Catedral de l'Almudena envoltat de les més altes autoritats . La memòria és fràgil . Oblida Rouco que aquest mateix Suárez que ara piropeja va ser qui va aprovar la llei del divorci , amb tota l'oposició i l'escàndol d'una Església que , amb el franquisme , havia aconseguit derogar aquest dret que va portar la República .
Almenys Rouco no es va queixar aquesta vegada , com va fer davant les víctimes de l' 11M , d'aquesta " cultura mundana que arracona la fe en el privat " . Té nassos la cosa . Ho diu l'arquebisbe que aquest mes ja porta dues misses d'Estat davant el president del Govern , el Consell de Ministres, la família reial i els presidents autonòmics ( i un tal Teodoro Obiang al que tots feien com que no coneixien ) . Aquí el tenen al pobre Rouco . Arraconat .La por

    
" I jo no opino , com molts , que el poble espanyol estava demanant a crits llibertat . En absolut, l'ànsia de llibertat el sentien només aquelles persones per a les quals la seva absència era com la falta d'aire per respirar . Però el poble espanyol , en general , ja tenia unes cotes de llibertat que considerava més o menys acceptables ... es van posar darrere meu i es van bolcar en el referèndum del 76 , perquè jo els allunyava del perill d'una confrontació a la mort de Franco . No em recolzaven per il · lusions i anhels de llibertats , sinó per por a aquesta confrontació , perquè jo els apartava de les banyes d'aquest toro " .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS