dimarts, 15 d’abril del 2014

Entre les 272 regions que hi ha a tota la Unió Europea , les espanyoles baten rècords d'atur : els cinc territoris amb més atur d'Europa són Andalusia , Ceuta , Melilla , Canàries i Extremadura . Les seves taxes d'atur , d'entre el 36,3% d'Andalusia i el 33,7% d'Extremadura , multipliquen per tretze els registres de les regions amb menys atur d'Europa , que es troben a Alemanya i Àustria i que amb prou feines arriben al 3 % d'atur.






 La taxa d'atur mitjana de la Unió Europea és del 10,8 %. Segons les dades de l'oficina estadística europea ( Eurostat ) , 49 regions estan molt per sota d'aquest registre ( amb una taxa del 5,4% o menys ) : la majoria d'elles estan Alemanya , Àustria , i el Regne Unit .
Per contra , 27 regions tenen una taxa d'atur que està per sobre del 21,6% ( el doble que la mitjana europea ) : tretze d'elles estan a Espanya , 10 a Grècia , tres en els territoris d'ultramar francesos i una a Itàlia.
Ceuta, rècord d'atur juvenil
Una comunitat espanyola també lidera la llista de regions amb més atur juvenil d'Europa: és Ceuta , amb una taxa del 72,7% . La segueixen de prop dos territoris grecs : Dytiki Macedònia ( amb un 70,6 %) i Ipeiros ( amb una taxa del 67% ) . En més de tres quarts de les 272 regions europees , la taxa d'atur juvenil va ser almenys el doble que la taxa d'atur ordinària .
La taxa d'atur de llarga durada ( aquelles persones que porten a l'atur dotze mesos o més ) va arribar al 47,5% de mitjana a Europa , encara que el seu impacte varia molt significativament entre unes regions i altres . Per exemple , les sis regions sueques que menys atur de llarga durada registren a la UE tenen taxes d'entre el 12,4% i el 17,5 %. Són unes dades molt allunyats del 79,5 % o el 77,6 % que registren els territoris francesos d'ultramar amb més atur de llarga durada .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS