divendres, 25 d’abril del 2014

El diputat de Ciutadans Jordi Cañas abandona el Parlament català després d'haver imputat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ( TSJC ) per un frau fiscal de 429.203 euros , a través d'un entramat empresarial en què participava .






En roda de premsa , Cañas ha explicat que deixarà l'assemblea autonòmica dilluns que ve per honrar als votants que el van recolzar i li van donar la seva confiança , i per renunciar a la seva condició d'aforat i ser tractat com un ciutadà del carrer : "No vull donar exemple , però espero tenir un comportament exemplar " .
Tot i que reconeix que la decisió és irreversible a curt termini , ha confiat a demostrar en poc temps la seva innocència i tornar a la vida púlblica .
Cañas ha acabat la seva compareixença amb un missatge als que puguin alegrar-se de la seva dimissió : "Tornaré " .
El TSJC ha citat al polític el pròxim 15 de maig en relació amb una investigació oberta per un presumpte delicte relacionat amb un frau fiscal de 429.203 euros , quan el diputat era administrador i soci d'una empresa immobiliària .
Acompanyat per la majoria dels seus companys al Parlament i visiblement emocionat , no ha pogut contenir les llàgrimes quan s'ha referit als seus pares : "D'ells vaig aprendre el valor del treball , de l'esforç , de la dignitat i de l'honorabilitat . I si alguna cosa em molesta d'aquesta situació és l'impacte que té sobre ells " .
" SUPORT ABSOLUT DE RIVERA "
No ha assistit a la roda de premsa el líder de Ciutadans , Albert Rivera- estava reunit al Parlament - , però Cañas ha assegurat que compta amb el seu suport i ha tingut paraules d'agraïment per a ell : " Albert Rivera és el meu amic . I ja he dit el que m'han dit els meus amics; suport absolut " .
Ha reconegut que aquesta és una decisió difícil que l'allunya " del major honor" que ha tingut en la seva vida , que és representar els ciutadans , i ha explicat que , així com el dia que va ser elegit diputat va ser un dels més feliços de la la seva vida , aquest divendres ha estat un dels més tristos .
Confia que la decisió d'aquest divendres no sigui un punt final de la seva trajectòria com a representant públic , i espera que la Justícia acabi avalant la seva innocència i tornar a exercir en les institucions en futures eleccions : "No sóc dels que mostren la bandera blanca " .
Després reconèixer com enamorat de la política que transforma la societat , ha assegurat que, mentre duri el procés judicial seguirà exercint la política , "no com a representant públic , sinó com a ciutadà compromès amb la societat" .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS