dissabte, 12 d’abril del 2014

AQUESTA ÉS LA JUSTÍCIA D'UN GOVERN bananer . Cada any , quan s'acosta la Setmana Santa, el Govern concedeix una ronda d'indults i és així com la interpretació LA JUSTÍCIA el ministre Gallardón . Gallardón indulta per Setmana Santa un director d'oficina de banc que va robar a un client .






Cada any , quan s'acosta la Setmana Santa, el Govern concedeix una ronda de indults a diferents confraries de tot el país . La tradició continua el 2014 amb 21 mesures de gràcia , dues d'elles del consell de ministres d'aquest divendres i pendents de publicació oficial i altres 19 , les que ens ocupen , anunciades després de la reunió de l'Executiu del passat 4 d'abril i els noms complets i delictes coneixem avui després de la seva publicació al BOE .
Entre tots ells es troba l'indult a Francisco Segon diumenge Vaquer , concedit a la Confraria Penitencial de La nostra Senyora de la Pietat de Valladolid . Diumenge havia estat condemnat per un delicte continuat de falsedat en document mercantil en concurs amb un altre delicte continuat d'apropiació indeguda per extreure diners del compte d'un dels seus clients quan era director d'una sucursal del Banc Santander .
A més de director , Domingo era l'únic treballador de l'oficina situada a Esguevillas d' Esgueva , un petit municipi de Valladolid d'uns 300 habitants , on va treballar durant 11 anys i fins a maig de 2003 , segons relata la sentència . Des d'aquest lloc , va emetre i va omplir rebuts de disposició de fons , imitant la signatura d'un dels seus clients , per portar-se part dels seus fons . Així ho va fer fins a tres vegades , que van sumar gairebé quatre milions de pessetes . A més , va enganyar un parell de veïns per , en una de les transaccions , aconseguir treure d'aquest compte altres 1.370.000 pessetes .
Així , en total va extreure uns cinc milions de pessetes d'aleshores , uns 30.000 euros , que ara haurà de tornar amb interessos a la família del seu client , que va denunciar aquests fets el 2005 , un any després de la mort del titular del compte . A més , la sentència va dictar una pena per a ell de dos anys , quatre mesos i 15 dies de presó , a més d'inhabilitació per a l'ocupació a la banca durant el temps de la condemna . Gràcies a l'indult , queda reduïda a dos anys i , si el jutge responsable ho decideix així , podrà eludir la presó .
Domingo va ser condemnat fa menys d'un any , el 16 de maig de 2013, en sentència del Tribunal Suprem , que va rebutjar el seu recurs . Aquesta velocitat en la concessió de la mesura de gràcia no és habitual , ja que la mitjana de temps entre condemna i indult és de 2,71 anys , com demostra L' Indultómetro . Abans d'acudir al Suprem i després de ser condemnat en un jutjat de primera instància de Valladolid , havia recorregut davant l'Audiència Provincial de Valladolid , també sense èxit .21 indults a les confraries
Aquest és un dels 19 indults concedits a les confraries el passat 4 d'abril. En 2013 aquest tipus especial d'indult va sumar 21 perdons i el 2012 van ser 16 . A Domingo es sumen enguany 11 condemnats per delictes contra la salut pública , tres per tràfic de drogues , un per falsificació de moneda , un altre per fals testimoni , un altre per els delictes de falsedat en document oficial , apropiació indeguda i intrusisme i un més per lesions . Aquest últim es va concedir en compliment del privilegi atorgat pel rei Carles III a la Confraria del nostre Pare Jesús el Ric de Màlaga .
En aquest mateix Consell de Ministres el Govern va concedir dos perdons , aquests sense relació amb la Setmana Santa , a condemnats per delictes contra la salut pública . A tots ells se sumaran, quan arribin al BOE , dos indults concedits en el Consell de Ministres d'aquest mateix divendres també a les confraries , de manera que la xifra de perdons religiosos d'aquest añoasciende a 21 .
En total , 2014 acumula ja 6è indults publicats en el butlletí oficial . L'executiu de Rajoy , per la seva banda, porta en el seu compte particular 798 mesures de gràcia des que va arribar al poder .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS