dimecres, 26 de març del 2014

" Represàlies de Madrid contra Catalunya " . El president de la Generalitat , Artur Mas A REPLICAT . El procés independentista català no s'aturarà ni retrocedirà per molts errors del Constitucional . , " La veu del poble és la veu del poble i cal escoltar-la" . " El 9 de novembre hi haurà consulta . Si no és amb la llei espanyola és amb la catalana . I si no pot ser amb aquesta, anirem a unes eleccions plebiscitàries " .






"El president Artur Mas assegura que no hi haurà aturada . Tenim els informes del Consell Assessor per a la Transició Nacional que detallen les sortides legals que pot tenir el procés . I això és imparable " , afirma a aquest diari un amic del màxim mandatari català , amb el qual parla periòdicament . Però hi ha més : el president ha deixat caure que no pot fer marxa enrere " perquè Madrid podria prendre represàlies contra Catalunya " .
El que Mas ve a dir en petit comitè , asseguren les mateixes fonts , és que després de l'intens debat sobre el procés català , "el Govern central no ens perdonarà mai que hàgim obert aquest meló i posat les cartes sobre la taula . I no és un posat . Artur Mas pensa això sincerament . Està convençut que si ara es flaqueja , les conseqüències seran terribles " .
Aquestes represàlies que al · ludeixen els nacionalistes es podrien produir per dues vies fonamentals : a través de l'economia , retallant fons i transaccions per impedir que la Generalitat pugui fer front a les seves obligacions monetàries , ia través de la política , retallant traspassos o envaint competències . Fins i tot aplicant " recentralizaciones ", que , d'altra banda , subratllen que " es produeixen durant tota la legislatura de Mariano Rajoy" .
Les mateixes fonts asseguren que "Mas prefereix cremar-se en aquest afany abans de deixar penjats a milions de catalans " . Per fonts de l'oposició , però, aquesta estratègia és una trampa . L'afany de Mas es deu, per aquestes fonts , a la seva intenció d'esdevenir un nou president màrtir . "Ara mateix , no necessitem salvapàtries . El que ha de fer Artur Mas és rectificar , que encara està a temps , i abandonar el camí suïcida del referèndum , perquè legalment no pot convocar " , explica a aquest diari un diputat de l'oposició.
Crítiques al TC
La decisió del Constitucional d'anul · lar la declaració del Parlament català ha aixecat irades protestes als partidaris del referèndum . " El Constitucional demostra ser un òrgan polític que únicament redecora jurídicament les seves decisions . Ens podem pronunciar sobre la guerra més llunyana del planeta però no sobre una ambició i il · lusió del poble de Catalunya " , va clamar Jordi Turull , president i portaveu parlamentari del grup de CiU .
S'ha referit també a "alguns magistrats de l'alt tribunal com " agitadors de la catalanofòbia "pels articles anticatalans que han plasmat en diferents mitjans . Un d'ells va definir l'Estatut català com " elixir nazionalista " . Un altre va afirmar que "els nacionalistes són unes tribus territorialitzades a la recerca d'una Arcàdia feliç " .
Turull ha recordat que el magistrat Pablo Pérez Tremps "va ser recusat [ pel PP ] en la sentència de l'Estatut per molt menys" . Aquest jutge va ser apartat del TC perquè havia participat anys abans en un estudi realitzat per 10 juristes sobre la constitucionalitat de l' Estatut , quan encara no era membre del TC .
I el diputat d'ERC Pere Aragonès , va argumentar que " impugnant una declaració de voluntat política , sense efectes jurídics , el que ha fet el TC és entrar directament a fer política; ha entrat en el joc de les ideologies , dels parlaments i dels partits polítics " . Aragonès va advertir a continuació que "seguirem com teníem previst. No variarem ni un mil · límetre el full de ruta marcat pel Parlament . El 9 de novembre decidirem com es fa en democràcia : amb les urnes i les paperetes . Qui decidirà el futur polític és la gent i no 12 jutges tancats en un despatx de Madrid " .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS