dissabte, 29 de març del 2014

Montoro diu que els informes de Càritas sobre pobresa no s'ajusten a la realitat . Montoro , per al ministre d'Hisenda , les dades de l'informe de Càritas Europa no s'ajusten a la realitat d'un país "que està superant la crisi" . "Això que la pobresa en Espaguana s'eradica amb una mica més de pressupost públic està bé per a les societats centralitzades ", però no per Espaguana . Així ha respost Cristóbal Montoro a les dades publicades en un informe de Càritas Europa que col · loca Espaguana com el segon país de la UE a la llista amb major índex de pobresa . Informe de Càritas Europa:






 Espanya és el segon país de la Unió Europea ( UE ) amb el major índex de pobresa infantil , superat només per Romania , segons revela l'informe de Càritas Europa , presentat avui a Atenes , sobre l'impacte social de les mesures d'austeritat aplicades en els països més colpejats per la crisi . "Les mesures d'austeritat han fallat a l'hora de solucionar els problemes i generar creixement" , va afirmar el secretari general de Càritas Europa , l'espanyol Jorge Nuño , durant la presentació de l'informe .
A Espanya , el risc de pobresa entre els nens menors de 18 anys es va situar el 2012 en el 29,9% , gairebé nou punts per sobre de la mitjana de la UE , que va estar al 21,4% , segons dades de 2013 d'Eurostat . De 2011 al 2012, la taxa de pobresa en aquest sector de població va augmentar del 15,6 % al 19,4% .
Per persones en risc de pobresa o exclusió social s'entenen les que disposa d' solament un 60 % de l'ingrés mitjà de la resta de la població , les que tenen entre el 40% i el 50 % són catalogades com "pobres " i les amb menys del 40% es troben en situació de "pobresa extrema" . Aquestes xifres situen Espanya , juntament amb Romania , al capdavant dels països amb major índex de pobresa infantil , seguits per Bulgària i Grècia , en tercer i quart lloc respectivament .
"La gent més vulnerable és la que està pagant les conseqüències de la crisi ", ha destacat Nuño . L'informe alerta que Espanya té la major taxa d'abandonament escolar prematur de la UE , un 24,9 % enfront d'un 12,7% de mitjana europea el 2012 . Tot i que entre 2009 i 2012 es va produir un descens de l'abandonament escolar prematur , aquest segueix sent un problema important , especialment en algunes regions com Andalusia , on la taxa és superior al 30% . La dada és alarmant si es té en compte que l'educació es postula com el sistema capaç de combatre la transmissió intergeneracional de la pobresa , diu l'informe .Espanyols , els més afectats d'Europa
Càritas Europa defineix la població espanyola com una de les més afectades per la crisi econòmica , ja que mentre la taxa de pobresa mitjana entre països comunitaris va ser del 25,1% el 2012 , Espanya va registrar un 28,2% , el que es tradueix en al voltant de 13 milions de persones en aquesta situació .
Un altre dels sectors de població especialment afectats per la crisi és el de la gent gran , ja que la pobresa entre elles ha patit un augment significatiu , del 7 % el 2008 al 10,6% el 2012 . A això cal afegir, com recull l'informe, que en moltes llars són les pensions dels avis els únics ingressos de la família .
L'estudi revela , a més , que el 12 % de la població espanyola que treballa no guanya suficient per escapar de la pobresa en un país que , juntament amb Grècia , ha experimentat el major increment de la desocupació des de l'inici de la crisi .
Com a conseqüència, molts ciutadans s'han vist obligats a buscar feina a l'estranger , de manera que en 2011 l'emigració va ser del 1,1% de la població espanyola .
El responsable de Càritas Europa va recordar que a Espanya hi ha més de 6 milions de persones sense feina i es va referir als joves que no podran rebre una pensió adequada per no haver treballat el temps suficient com la " generació pèrdua ", la actual situació tindrà un " impacte enorme" en el seu futur .
D'acord amb l'informe, es dóna un doble procés d'empobriment de la societat espanyola , caracteritzat per una caiguda de les rendes i l'augment de la desigualtat en el seu repartiment , amb un enfonsament de les rendes més baixes . Això ha suposat que el percentatge de llars sense ingressos hagi crescut del 2 % al 4 % en l'últim trimestre del 2013 i que el nombre de llars en aquesta situació hagi passat des d'uns 300.000 a mitjan 2007 a ​​gairebé 700.000 a finals de 2013 .
Un total de 11,7 milions de persones (3,8 milions de llars ) estan afectades a Espanya per diferents processos d'exclusió social , el que suposa 4,4 milions de persones més que el 2007 ( un increment del 60,6 %) . Així mateix , 5 milions de persones es troben ja afectades per situacions d'exclusió severa , un 82,6 % més que el 2007.
Retallades en sanitat i assistència social
Càritas esmenta també una investigació de la revista mèdica British Medical Journal sobre les retallades en el sistema sanitari espanyol , que tot i tenir un dels despeses sanitàries més baixos de la UE , ha vist disminuïda la seva inversió , amb l'efecte que això pot ocasionar en la salut dels ciutadans .
En relació amb el seu treball d'assistència social , la secció espanyola de Càritas fa una observació sobre els últims anys de crisi en relació amb el perfil de persones que sol · liciten la seva ajuda . Si al principi eren més les persones immigrants les que acudien als seus centres , des de 2010 és més gran el nombre de ciutadans espanyols que s'acosta fins a ells . Es tracta de dones, parelles joves amb fills i famílies monoparentals que es troben en risc d'exclusió social a quedar-se sense casa ni ingressos .
Així mateix , Càritas critica la disminució de les prestacions socials per part de l'Estat , el que ha portat a les organitzacions no governamentals a redoblar els seus esforços per intentar pal · liar . L'organització denuncia que Espanya és una de les societats més desiguals d'Europa , al que contribueix l'augment dels impostos indirectes , que no discriminen en funció de la renda , i que ha provocat , igual que en altres països com Grècia, un major empobriment de les llars amb menys ingressos .
Aquesta situació ha comportat un augment dels trastorns depressius , dels problemes amb l'alcohol i els suïcidis a Espanya i Grècia , que s'han disparat des del començament de la crisi .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS