dissabte, 1 de març del 2014

ESPANYA VA MILLOR . El ADN del PP . Antonio Fernández de Mazarambroz , ambaixador d'Espanya a la República Democràtica del Congo , va ser destituït del seu lloc al descobrir una suposada xarxa de corrupció en la pròpia ambaixada , que venia visats a ciutadans congolesos per viatjar a Espanya , per quantitats que rondaven els 4.000 $ ( 2.900 euros ) » . No és la primera vegada que el sospitós corrupte es veu embolicat en un escàndol amb passaports de fons , quan era cònsol a la ciutat marroquina de Nador , va ser destituït del seu càrrec per , « excedir-se en les seves atribucions consulars » , fins i tot va protagonitzar un incident amb un familiar femení d'un oficial militar que va provocar una protesta formal del Ministeri de Defensa al Ministeri d'Exteriors :






L'ambaixador d'Espanya a la República Democràtica del Congo , Antonio Fernández de Mazarambroz , va ser destituït fa un mes del seu lloc al descobrir una suposada xarxa de corrupció en la pròpia ambaixada , que venia visats a ciutadans congolesos per viatjar a Espanya .
Segons fonts pròximes a l'Ambaixada d'Espanya a Kinshasa , « oferia visats a ciutadans congolesos per viatjar a Espanya per quantitats que rondaven els 4.000 dòlars ( 2.900 euros ) » . Aquests diners , segons aquestes mateixes fonts , « anava a la butxaca del diplomàtic , encara que potser hi hagi més gent implicada i més destitucions en breu » . Ahir mateix es va acomiadar dels treballadors en un ambient de tensió . Un d'ells reconeixia a EL MÓN sentir-se avergonyit : «És que això és un escàndol », va afirmar . El Ministeri d'Exteriors i Cooperació ha declinat fer cap comentari sobre aquest assumpte.
Fernández de Mazarambroz ocupava el càrrec d'ambaixador a Kinshasa des de maig de 2012 . Des de poc després del seu nomenament va tenir lloc un augment sobtat del nombre de visats concedits per la institució , la qual cosa va alertar el Ministeri d'Exteriors . El Departament del ministre Margallo va posar en marxa una investigació interna per conèixer les raons . Aquestes indagacions , realitzades per part de la Policia que custodia l' edifici , van donar els seus resultats : l'ambaixador ha estat destituït fulminantment , encara que de manera oficial aparegui com un cessament voluntari i fins i tot es agraeixi la seva tasca en la breu nota del BOE del passat 31 de gener. «Tots dins de l'ambaixada sabem que l'han fet fora , però en els mitjans congolesos ningú ho ha comptat » , revelen fonts internes .
« En Kinshasa la gent sabia que a l'Ambaixada espanyola podien aconseguir visats pagant diners . Això era vox populi » , confirmen fonts internes de la institució . El que va començar com un rumor va arribar fins a altres oficines consulars a Kinshasa i fins i tot fins a les autoritats congoleses . « Ara ens han posat molt més difícil la feina» , asseguren fonts humanitàries espanyoles . « Hem de treure visats contínuament per poder realitzar la nostra tasca aquí, així que aquest tipus de coses ens afecten molt» .També va ser destituït com a cònsol de Nador
No és la primera vegada que Fernández de Mazarambroz es veu embolicat en un escàndol amb passaports de fons . El 1987 , quan era cònsol a la ciutat marroquina de Nador , va ser destituït del seu càrrec d'un dia per l'altre . En aquell cas , portava també poc més d'un any al consolat . Exteriors el va disfressar de normalitat , però off the rècord se'l va acusar de « excedir-se en les seves atribucions consulars » .
Des de la seva oficina a Nador controlava diverses activitats relacionades amb el trànsit de persones i mercaderies entre la zona del Rif i la ciutat autònoma de Melilla . Fins i tot va protagonitzar algun incident amb un familiar femení d'un oficial militar que va provocar una protesta formal del Ministeri de Defensa al Ministeri d'Exteriors . Un petit escàndol local , però una espoleta per al que vindria després.
Des d'aquest moment es van multiplicar les denúncies i les queixes oficials sobre la seva tasca al capdavant d'aquell consolat . En una d'elles , formulada per l'extint Cesid ( Centre Superior d'Informació de la Defensa ) , es posava de manifest la presència constant de « súbdits marroquins de dubtosa reputació » en les seves oficines de Nador . Els investigadors van sospitar sempre que aquests subjectes havien obtingut un tracte de favor perquè poguessin moure lliurement per territori espanyol .
El càrrec d'ambaixador que va heretar Fernández de Mazarambroz a Kinshasa va estar marcat per la dràstica retallada de fons per a ajuda humanitària el 2012 i el tancament de la seva Oficina Tècnica de Cooperació , que pretenia servir com a base regional per a grans projectes que mai van tenir lloc . Per la crisi es va tallar l'aixeta dels diners i es va abandonar el finançament de centres com l'hospital Monkole de Kinshasa o el Don Bosco de Goma .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS