dimarts, 11 de març del 2014

Els que manipulen l'11- M tenen avui el poder . A Espanya , aquests dirigents i aquest partit ostenten avui , deu anys després de l'atemptat més sagnant de la història d'Europa , un poder parlamentari absolut que estan emprant per governar un cop més contra els interessos i els desitjos de la major part de la ciutadania . En qualsevol altre país democràtic , els dirigents que hagin manipulat amb interessos partidaris i egoistes una matança terrorista com la de l'11 - M haurien hagut d'abandonar la política pels actes . Si, a més , fossin indirectament responsables d'haver provocat aquesta massacre a causa d'una intervenció militar exterior il · legal , temerària i clarament contrària a la voluntat de la immensa majoria de l'electorat , la seva formació hauria perdut tota possibilitat de tornar a guanyar a les urnes :






Fa exactament deu anys , vaig tenir notícia de la tragèdia d'Atocha mentre corria cap a l'hospital a veure un company que havia patit un síncope i estava en coma . Immediatament , vaig pensar : "ja té assegurada la victòria electoral aquest diumenge el PP " . La ràdio parlava només de " diversos morts " en un únic atemptat en aquesta sola estació de tren i , és clar , vaig creure que es tractava d'una altra bomba d'ETA i que els votants refrendarían el programa antiterrorista de mà dura proposat pels conservadors .
Però una hora més tard , al taxi de camí a la redacció, vaig descobrir que es tractava d'una cadena d'explosions simultànies , en diversos combois plens en hora punta , un pla dissenyat per causar el major nombre possible de víctimes mortals i cometre una carnisseria massiva indiscriminada . Res a veure amb la trajectòria d'ETA i pràcticament un calc de l'estratègia emprada pel gihadisme , amb o sense suïcides , per sembrar mort d'un extrem a un altre del món .
Així que vaig entrar a El Periódico de Catalunya proclamant que es tractava d'un atac islamista relacionat amb Al-Qaida i molt aviat vaig convèncer al director adjunt i als subdirectors presents que aquesta deducció era molt més que una simple hipòtesi . Per descomptat, en aquest moment els serveis de seguretat de l'Estat havien d'estar arribant a la mateixa conclusió , sobretot perquè ja sabien ( i nosaltres , encara no ) que els Tedax havien identificat l'explosiu i no quadrava amb l'arsenal conegut d'ETA .
Però quan ja teníem llista l'edició especial , aquest migdia , amb un titular de portada ( " 11- M a Madrid" ) que suggeria semblances amb l'11 - S a Nova York , va baixar corrent del seu despatx el director per ordenar- que canviéssim aquest títol per: " Matança d'ETA a Madrid" . Cap de nosaltres podíem donar crèdit a la seva obstinació , quan a cada minut eren més clars els indicis que es tractava d'un atemptat gihadista.
Com a responsable d'Internacional , amb experiència a l'Afganistan i altres camps de batalla islamistes , em vaig oposar amb totes les meves forces . Però igual va fer el responsable de Política , gran coneixedor del modus operandi d'ETA . De res va servir , i El Periódico va ser un altre més dels grans diaris espanyols que aquella tarda va atribuir errònia i estúpidament l'11- M a l'organització armada basca .
L'endemà , amb la ciutadania inflamada per les evidents mentides que seguien difonent els membres del Govern d'Aznar , el nostre director es va sentir obligat a donar-nos llargues explicacions a la reunió matutina del Consell de Redacció . En resum , Aznar li havia trucada personalment per instar amb enorme èmfasi que atribuís la massacre a ETA , adduint que coneixia aquesta autoria amb total certesa gràcies a dades incontestables que obraven en el seu poder però que no podia revelar per ser reservats i crucials per a la investigació .
" Vaig arribar a tenir el convenciment que Aznar no em podia estar enganyant " , es va justificar el director , "perquè si mentís en una circumstància tan greu , estaria arruïnant el seu futur polític" . Així que va acabar per creure al llavors president del Govern, qui - ja ningú pot negar - estava posant en marxa una indecent campanya de mentides i intoxicació informativa per evitar una derrota a les urnes , tergiversant premeditadament els fets que coneixia amb l'únic objectiu de manipular a l'opinió pública . Per molt menys , als Estats Units hagués estat sotmès a un impeachment i expulsat per sempre de la política .
Però tanta iniquitat no va concloure allà- tot i que va provocar un vot massiu de repudi que va causar la derrota electoral que precisament Aznar pretenia evitar - , ja que nombrosos alts dirigents del PP ( inclosos diversos ministres i , en ocasions , fins el mateix Rajoy , avui president del Govern) van continuar durant tot un decenni aquesta infame campanya de falsedats i invencions , multiplicant l'immens dolor de les víctimes supervivents i dels seus familiars amb l'única finalitat d'ocultar els veritables fets i evadir la seva responsabilitat .
Tan perversa i sinistra ha estat aquesta interminable operació d'engany massiu , amb la molt activa complicitat de certs mitjans de comunicació i alguns mal anomenats periodistes , que ha arribat fins i tot a provocar més morts : almenys , un suïcidi ( la dona de Rodolfo Ruiz , el comissari de Vallecas ) i un assassinat (el del forner pamplonès Àngel Berrueta , que es va negar a col · locar un cartell imputant la matança a ETA i va ser cosit a trets per un policia veí seu) .
En complir-se el desè aniversari , ni tan sols les proves fefaents de tanta ignomínia han aplacat a alguns dels conspiranoics més famosos . Un càrrec del PP tan alt com el president de la Comunitat de Madrid , Ignacio González , s'ha atrevit a dubtar encara de l'autoria , adduint que "hi ha diferents punts de vista" . I El Mundo ha titulat a tota portada "Deu anys després , no sabem qui va donar la idea d'atemptar l'11- M" una llarguíssima entrevista amb el jutge Gómez Bermúdez de la qual en primera pàgina ni tan sols s'esmenta que també diu : " ETA no té res a veure amb aquest atemptat . No és que tingui una convicció ferma i sòlida , és que hi ha set informes -cinc testimonis " .
Per cert , pel que fa al jutge Bermúdez , cinc anys després dels atemptats vaig tenir l'oportunitat de menjar amb ell distesament i en la sobretaula vaig poder interrogar-lo sobre la seva sentència . Per què ni tan sols cita , en aquest llarg veredicte , l'existència del vídeo en què un presumpte portaveu militar d'Al-Qaida a Europa , que s'identifica com Abu Dujan Al Afgani , s'atribueix els atemptats en nom de la xarxa de Bin Laden ?
" Vaja, saps que Zapatero em va fer la mateixa pregunta " ? , Em va respondre el magistrat . " Veuràs , el que jo vaig procurar evitar és que la sentència estigués polititzada " , va adduir .
Pelegrí argument , segueixo pensant jo , quan el text en àrab d'aquesta cinta afirma que la matança de l'11- M "és una resposta a la vostra col · laboració amb els criminals Bush i els seus aliats . Això és com a resposta als crims que heu causat al món i en concret a l'Iraq ia l'Afganistan " .
Com pot al · legar el president del tribunal que seria " polititzar " la sentència incloure l'únic element probatori sobre el mòbil de tan espantós crim ? Com es pot emetre un veredicte final sobre l'assassinat de 191 persones en què no s'exposa el mòbil perquè s'opta per obviar la prova de càrrec que especifica la motivació d'aquesta matança consciència planejada ?
La veritable i única explicació de semblant disbarat jurídic ( i dels informes de l'espionatge occidental que insisteixen a desvincular l'11 - M del Trio de les Açores i ho atribueixen a una venjança pel desmantellament de la cèl lula Abu Dahdah d'Al-Qaida , el 2001 ) és que la sentència hauria hagut de dictaminar que la massacre es va produir com a conseqüència de l'aliança d'Aznar amb Bush i Blair per desencadenar la invasió de l'Iraq ... que d'altra banda ha causat la mort d'uns 135.000 civils innocents , víctimes de la falsificació més gran que s'hagi exposat mai davant l'Assemblea General de l'ONU .
Que un dels nostres presidents de Govern pugui ser inductor indirecte de semblant matança és tan intolerable ... perquè els poders fàctics intentin tapar per tots els mitjans. Encara que és encara més indignant que aquest individu segueixi impartint doctrina , establint càtedra i empenyent cap a la ultradreta al partit que avui governa Espanya .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS