dimecres, 19 de març del 2014

Els lladres tornen a l'oficina. La Caixa fitxa Rodrigo Rato com a conseller . Rodrigo Rato , l'expresident de Bankia que segueix imputat per la sortida a borsa de l'entitat BANKIA i de la crisi financera de l'FMI i que ocupa la cinquena posició d'enguany de la llista ' negra ' de ' Bloomberg Business Week ' . Rodrigo Rato va ser fitxat per Telefónica , la multinacional que va ser privatitzada en l'època en què Rato era vicepresident i responsable de l'àrea econòmica amb Aznar . El Banc Santander també contracte a Rodrigo Rato , expresident de Bankia , com a membre de la seva CONSEJOR assessor internacional . El també exministre d'Economia durant el Govern de José María Aznar i exdirector gerent del Fons Monetari Internacional ( FMI ) es reincorporo així al lloc d'assessor que va ocupar entre 2008 i 2009 , un any abans de ser nomenat president de Caja Madrid el 2010 , entitat que amb Bancaixa i altres petites caixes fundarien Bankia .






Servihabitat , immobiliària controlada en un 51% pel fons voltor TPG i per Caixabank , ha incorporat l'expresident de Bankia Rodrigo Rato al seu Consell d'Administració. El nomenament , que va aparèixer dimarts en els actes inscrits del Butlletí Oficial del Registre Mercantil ( BORME), es va produir el passat 10 de març.
Rato va complir el 18 de març 65 anys , el que no és obstacle per estar ja triempleado a Santander , Telefónica i ara LaCaixa . A més, i segons va avançar Vozpópuli , el banquer pot rescatar avui el fons de pensions que va generar al capdavant de Bankia i que ascendeix a 522.000 euros . La pòlissa d'aquest fons estaria donada d' alta amb Mapfre . En qualsevol cas , és molt complicat saber si el banquer ha optat per realitzar el rescat d'aquest fons .
La imputació de Rodrigo Rato per la sortida a borsa de Bankia , entitat que va haver de ser rescatada per l'Estat amb més de 20.000 milions d'euros, no ha evitat la seva incorporació a importants multinacionals espanyoles . A principis d'any 2013 , Telefónica va fitxar l'exvicepresident d'Aznar com a assessor per un sou proper als 200.000 euros anuals . Al setembre , el Banc Santander va anunciar la incorporació de Rato al seu consell assessor internacional del qual havia format part ja el 2008 , poc després de la seva sortida del Fons Monetari Internacional .
Abans de la seva arribada a Caja Madrid , Rato va compaginar funcions en diverses entitats bancàries . Criteria ( el hòlding d'empreses participades de La Caixa ) on va ser el president del consell assessor , un càrrec fet ad hoc , i Lazard ( el banc d'inversió que després va assessorar Bankia per saltar a borsa ) , van ser els seus altres ocupadors . Rato va renunciar a tots aquests càrrecs en passar a estar al capdavant de Caja Madrid al desembre de 2009 . En certa manera, el fitxatge d'avui és simplement un retorn als càrrecs que ostentava abans del seu pas per Bankia .
No ha transcendit el sou que cobrarà a Criteria però se suma als dos sous anteriors i també a la pensió de l'FMI que ascendeix a 60.000 dòlars anuals (al voltant de 40.000 euros ) .Alfonso Cortina també s'incorpora a Servihabitat
El de Rato no és l'única nova incorporació a la immobiliària de La Caixa . Servihabitat ha incorporat també al seu consell d' administració a Alfonso Cortina , expresident de Repsol . El Borme també va publicar ahir els nomenaments com a apoderats de Servihabitat de Montserrat Ribó i Gemma Sendra .
D'altra banda , CaixaBank proposarà a la seva junta d'accionistes , que se celebrarà el proper 24 d'abril, el nomenament d'Amparo Moraleda , expresidenta d'IBM a Espanya i Portugal i diversos països del sud d'Europa , com a consellera independent de l'entitat, segons publiquen avui diversos mitjans .
Moraleda substituirà en el càrrec a Susana Gallardo , que ha complert el termini del seu mandat , i serà nomenat per un període estatutari de sis anys .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS