diumenge, 19 de gener del 2014

Un dels xèrif del PP . El poder del ' Cap de Burgos ' , Miguel Méndez Pozo i amo de gran part dels mitjans de comunicació de Castella que va ser condemnat a set anys de presó per falsificació en els 90 i només va passar nou mesos a la presó . " Ningú vol ficar-se amb Méndez Pou , hi ha més por de criticar a ell que al propi rei d'Espanya" .






Durant els 10 dies de reivindicacions al barri burgalès , que divendres van obligar l'alcalde Javier Lacalle a tirar la tovallola i renunciar a la polèmica obra , han estat desenes els veïns , treballadors i , posteriorment , responsables de sindicats i partits polítics els que han denunciat a aquest diari el poder del cap de Burgos .
Aparellador de professió , amic del poder polític sense importar el seu signe - encara que amb certa simpatia pel PP - , Antonio Miguel Méndez Pou ( setembre de 1944 , Osca ) és una figura clau per entendre el panorama econòmic i polític de Burgos .
Un hàbil empresari , armat amb diverses constructores , immobiliàries i el potent grup mediàtic Promecal , que ha sabut perpetuar-se al poder des de la dècada dels 80 , i al qual ni tan sols va poder tombar una condemna per falsificació de documents públics i privats, en el marc de l'anomenat cas de la corrupció . De fet , El Cap hauria d'haver passat set anys i tres mesos a la presó , però amb prou feines va estar nou mesos tancat , i va aconseguir reduir la seva condemna d'inhabilitació per inducció a prevaricar de dotze a quatre anys . Avui , 19 anys després del seu pas per la presó , Méndez Pozo no només s'ha mantingut en el poder , sinó que ha prosperat .
"És una figura que es prodiga molt en aquest país . Aquest constructor amb unes empreses desenvolupades a la calor de la bombolla immobiliària, amb mitjans de comunicació amb els quals va guanyant poder. Això té el seu origen en l'època d'Aznar , en l'inici de la carrera política que el va portar a la presidència " , afirma Luis Tudanca , secretari provincial del PSOE a Castella i Lleó .
" La qüestió de Méndez Pozo l'analitzem des d'un model de Govern que s'ha assentat a Espanya sostenint sobre tres potes : el poder de bancs , la elits polítiques i les constructores . Ha un senyor així a cada municipi " , assegura Pedro de Palau , coordinador regional d'IU . "És el clàssic exemple d'empresari a qui no li importa el color dels partits . A Castella i Lleó té vinculació amb el PP , però a la Manxa tenia implicació amb Bono i Barrena en casos com el de l'aeroport de Ciutat Real ", denuncia .
En la mateixa línia que les dues formacions a l'oposició dins del consistori , UGT no ha deixat passar l'ocasió de conversar sobre El Cap : " Méndez pou és el burgalès més conegut per part de tot el món , és l'amo de la ciutat . sempre que un polític de la dreta ve a la ciutat , es passa pel Diari de Burgos per fer una entrevista a quatre pàgines per al diumenge . Hi ha molta por a Méndez Pozo , té molt poder " , assegura el secretari provincial del sindicat , Roberto Gómez.
Per seguir amb la línia habitual , l'Ajuntament del Partit Popular ha rebutjat les reiterades peticions de contacte d'aquest diari , que no va ocultar el seu interès per conversar sobre l'empresari . Per la seva banda, UPyD ha evitat fer declaracions sobre Méndez Pozo , ja que el seu portaveu al consistori , Roberto Alonso , ha estat president de la Confederació d'Associacions Empresarials de Burgos ( FAE ) , de manera que assegura "s'ha vist obligat " a col · laborar amb Méndez Pozo. I a més d'empresari i magnat de la comunicació , El Cap és el president de la Cambra de Comerç de Burgos .
"Puc dir que ha estat company meu i és president de la Cambra de Comerç , però jo no vaig a opinar . Em remeto al seu historial , que vostès coneixen perfectament" , responia Alonso . Els tentacles de Méndez Pozo són llargs , molt llargs . "Té una clara influència pel que fa a poder polític i en la informació que li arriba a la ciutadania . Si la justícia en aquest país no fos com la serp , que mossega a què està descalç , les coses serien d'una altra manera . No diria que és intocable , però sí que a Espanya hi ha una clara protecció a senyors d'aquest tipus " , s'assegura Palau .Els interessos de ' El Cap' al bulevard
Les empreses adjudicatàries de l'obra , COPSA i Arranz Acinas -sobre les irregularitats ja s'ha adonat aquest diari - , han col · laborat amb Méndez Pou en altres ocasions , però en l'edificació del bulevard no havia de participar directament la constructora de Méndez Pozo. Sí està provat que el projecte va ser adjudicat a l'estudi d'arquitectura MBG , propietat dels fills de l'empresari , i els veïns han denunciat que ell estaria encarregat de subministrar material a les constructores a través de la seva empresa Formigons Burgalesos SA . Tenint en compte la seva participació en les obres del nou hospital , o en el Bulevard del Ferrocarril , l'interès de l'empresari per aconseguir obres públiques és evident , ia jutjar pels resultats , no sembla que li hagin posat massa traves .Corrupció en Gamonal
" El que passa a Gamonal és que ha encès la metxa , estem cansats de la corrupció política, dels sobrecostos i del tracte de favor a un empresari que ha estat a la presó , però segueix actuant impunement , i l'Ajuntament ho permet" , denuncia un altre dels veïns concentrats l'enèsim dia de protestes .
L'Ajuntament , que no ha deixat de contradir-se amb la paralització de les polèmiques obres , és el mateix en el que fa tot just un any es va veure obligat a dimitir el regidor del PP Eduardo Villanueva per emetre una factura telefònica de 207.000 euros . El de l'alcalde del PP , José María Peña , que va deixar el seu lloc el 1992, condemnat a dotze anys d'inhabilitació i set suspensió de càrrec públic per prevaricació i altres delictes . El 1997 la inhabilitació va ser rebaixada a 10 anys per després ser reduïda a una tercera part el 2000 , durant l'etapa de José María Aznar .
L'Ajuntament de Burgos és el mateix que assegurava comptar amb el suport del 80% de la ciutadania per a escometre les obres del bulevard , pel mer fet que aquest va ser el percentatge de vots obtingut per PP i PSOE en els últims comicis , i d' que tots dos portaven aquesta actuació en el seu programa electoral, entre d'altres .
És l'administració que volia passar de dos carrils a un per sentit en un dels carrers més concorreguts de Burgos- alentint el trànsit- , o crear un aparcament subterrani amb 246 places que pretenia posar al mercat per 19.800 euros en un barri eminentment obrer .
El consistori del PP que manté apagat part de l'enllumenat públic per estalviar , però que en remodelar 800 metres de carrer volia gastar vuit milions d'euros . El que va tancar una guarderia per no pagar 187.000 euros per la seva rehabilitació. Per aquests i per altres motius , els veïns de Gamonal segueixen protestant contra Antonio Miguel Méndez Pozo, Javier Lacalle i la resta d'individus als quals responsabilitzen de la difícil situació que estan vivint .

2 comentaris:

  1. Comparteixo cal publicitar els disbarats que fan a Burgos, hi vaig estar fa uns mesos i vaig copsar com malbaraten diners, de casualitat a l'hotel on era vaig assistir a un "cafè radiofònic" al bar mentres feia tems per sortir a una visita guiada, es queixaven d'una caiguda de l'11% de l'activitat econòmica a Burgos capital i comarca.

    ResponElimina
  2. cal publicitar els disbarats que fan a Burgos, hi vaig estar fa uns mesos i vaig copsar com malbaraten diners, de casualitat a l'hotel on era vaig assistir a un "cafè radiofònic" al bar mentres feia tems per sortir a una visita guiada, es queixaven d'una caiguda de l'11% de l'activitat econòmica a Burgos capital i comarca.

    ResponElimina

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS