dilluns, 20 de gener del 2014

L'Agència Tributària està remetent cartes a pimes , autònoms , comerciants , professionals ... notificant l'obligació de presentar per Internet la liquidació de l'IVA per l'activitat econòmica que desenvolupen i s'enfronten a multes de 1.500 euros si no ho fan a través d'Internet .






En les comunicacions que està remetent Hisenda des de fa un mes a aquests contribuents , a les quals ha tingut accés El Confidencial Digital en la seva integritat , se'ls notifica que des l'1 de gener de 2014 " no es podran presentar declaracions de l'IVA en paper imprès " .
S'indica , concretament , que " s'haurà de fer necessàriament per Internet », amb la única excepció del model 390 , que permetrà presentar encara mitjançant ' predeclaració amb SMS ".
Multa de 1.500 euros
Si la declaració es presenta per mitjans diferents dels telemàtics quan existeixi obligació de fer-ho per aquesta via , la sanció consistirà en " multa pecuniària fixa de 1.500 euros" .
Així ho estableix l'article 199.2 de la Llei general tributària , en la redacció donada per la Llei 7/2012 , de 29 d'octubre , de modificació de la normativa tributària i pressupostària i d'adequació de la normativa financera per a la intensificació de les actuacions en la prevenció i lluita contra el frau .
No se citen les sancions que comporta
Però del que no s'informa explícitament en les cartes , segons ha comprovat ECD , és de les elevades sancions que preveu l'incompliment de la nova resolució de l'Agència Tributària .
Una decisió que el Departament de Gestió de l'organisme va prendre a principis de desembre , però que ha passat totalment desapercebuda fins al moment .
Ara , amb l'arribada a les bústies d'aquestes missives , han saltat les alarmes per a les pimes , autònoms , professionals ... que tenen l'obligació de declarar l'IVA de l'últim trimestre de 2013 fins al pròxim 31 de gener.
Afecta més de 5 milions de contribuents
La major part de declarants d'IVA pertanyen al col · lectiu d'autònoms , que suposen el 58,2% del total , que a més destaquen per ser el grup que més baixes ha patit durant la crisi econòmica . Aquest fet evidencia , d'altra banda , com molts treballadors per compte propi s'han vist obligats a tancar els seus negocis en els últims anys .
La xifra de més de 5 milions d'espanyols afectats per aquest canvi en la declaració de l' IVA la fan augmentar també totes aquelles persones que facturen per qualsevol activitat per la qual obtenen un benefici econòmic : pimes , professionals liberals , comerciants , etc .
Un complicat procés per a la declaració
Fonts de la Inspecció d'Hisenda expliquen a aquest confidencial que en les últimes setmanes s'estan produint aglomeracions a les delegacions de l'Agència Tributària on fins ara sí que era possible realitzar aquest procés .
Asseguren que estan rebent queixes de nombrosos ciutadans per la complexitat del nou formulari telemàtic . Alguns particulars , fins i tot , reconeixen que s'han vist obligats a recórrer aquests dies a assessors fiscals per fer la declaració.
La presentació per Internet exigeix ​​l'ús d'un certificat d'usuari o DNI electrònic . També es pot fer utilitzant el nou sistema de signatura amb clau d'accés ( denominat PIN24H ) .
Però per poder utilitzar aquesta eina , cal registrar-se a la seu electrònica de l'Agència Tributària , identificant-se amb el NIF, el codi segur de verificació ( CSV ​​) , i altres dades de contrast que es demanen al llarg del procés .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS