dimarts, 7 de gener del 2014

Els professors de *Balears tornen a ballar-la i comencen el segon trimestre escolar cridant, de nou, a l'atur en l'ensenyament primari i secundària. Els docents reactiven així la vaga que van dur a terme durant tres setmanes al principi de curs per rebutjar el nou model trilingüe a les aules.











Segons les dades enviades pels secretaris i els directors dels centres educatius seguint les instruccions de la conselleria, han secundat al vaga un total 1.707 docents, segons ha informat el Govern en un comunicat. Quant a l'educació pública, ha fet vaga un 14,3% dels docents, 1.624 professors dels 11.393 que hi ha en actiu. D'altra banda, a l'escola concertada, ha fet vaga un 2% dels docents, és a dir, 83 dels 4.059 que hi ha en actiu.

Per illes en l'educació pública, a Mallorca dels 8.235 docents ha fet vaga el 15%, és a dir 1.237 docents; a Menorca dels 1.229 docents ha fet vaga el 12,7%, és a dir, un total de 156; a Eivissa dels 1.600 professors ha fet vaga un 11,9% dels docents, 190 del total; i a Formentera, dels 119 docents ha seguit la vaga el 34,5%, és a dir, 41.

En referència a l'escola concertada, a Mallorca dels 3.615 docents han fet vaga el 2,2%, és a dir, 80. A Menorca ha fet vaga l'1,1%, el que significa 3 docents dels 263. Cap docent de centres concertats d'Eivissa i Formentera ha fet vaga.

Per la seva banda, el director general de Planificació, Infraestructures Educatives i Recursos Humans, Bartolomé Isern, ha informat que la jornada de vaga s'està desenvolupant amb normalitat i no hi ha hagut cap tipus d'incident, així mateix ha manifestat que "nosaltres respectem que hi ha un dret a vaga però també que hi ha un dret de l'alumnat a rebre classe i també s'ha de respectar".

Per la seva banda, el sindicat STEI ha xifrat en un 40% el seguiment de la divuitena jornada de vaga indefinida en l'educació ja que, segons ha concretat, el seguiment ha superat el 45% en l'ensenyament públic i ha estat d'un 10% en la concertada. En un comunicat en el qual ha criticat la "nul·la voluntat" del Govern per voler resoldre el conflicte educatiu, ha lamentat també la "irresponsabilitat de l'equip de Joana Maria Camps, que no ha buscat cap tipus de mediació per evitar la nova jornada de lluita d'aquest dimarts, així com l'immobilisme que va demostrar al llarg de totes les setmanes de negociació amb els comitès de vaga".

Segons el STEI, l'únic responsable de la situació d'anormalitat d'aquest curs escolar i de la no resolució del conflicte és el Govern de Bauzá, "que juga amb el foc de la crispació, la provocació i el foment d'un enfrontament interessat i molt perillós entre els diferents membres de la comunitat educativa". Per tot això, han exigit una reunió amb urgència del comitè de vaga d'ensenyament públic i de la concertada per a la negociació dels temes que han fet necessària aquesta nova jornada de protestes d'acord amb la fulla lliurada en l'última taula negociadora del passat 17 d'octubre, la retirada de l'expedient del director de l'IES Marratxí Jaume March, el lliurament de les actes de les reunions dutes a terme amb els comitès de vaga i la presència del president José Ramón Bauzá i de la consellera d'Educació en la taula negociadora amb els comitès de vaga.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS