dilluns, 9 de desembre del 2013

L'aeroport de Ciudad Real que va costar en el seu dia : 1.100 milions d'euros que paguem tots , està a la venda per 100 milions d '€ , això suposa només un 9 % del que va costar en el seu moment . La llista de culpables és llarguíssima .






L'administració concursal que gestiona el concurs de creditors de l'Aeroport Central de Ciutat Real obre aquest dilluns el termini per rebre ofertes interessades en l'adquisició de la infraestructura aeroportuària . La data límit per licitar en la subhasta es tancarà el proper divendres 27 de desembre a les 15:00 hores .
El preu de venda de l'Aeroport s'ha establert en un mínim de 100 milions d'euros , quantitat que ha estat estimada , segons recullen en el document de venda , " en consideració a les condicions actuals de mercat" . Aquesta xifra està molt per sota del que en el seu costar el projecte al seu dia: 1.100 milions d'euros . Un 63% l'aeroport va ser sufragat amb capital privat , els altres 400 milions d'euros restants van ser pagats per Caixa Castella-la Manxa , intervinguda aquesta més tard pel Banc d'Espanya amb un forat d'entre 3.000 i 4.000 milions d'euros .
Segons han informat l'administració que gestiona aquesta última fase del concurs de creditors , l'aeroport es posa a la venda de manera unitària , és a dir és una explotació indivisible . Entre els béns que es posen a la venda hi ha el mateix aeroport amb tots els seus equips i instal · lacions , tant mobles com immobles , els terrenys de la zona d'ús industrial i els destinats a usos ecològics com contemplava la Declaració d'Impacte Ambiental ( DIA ) .
Les condicions imposades per poder entrar a licitar per l'aeroport són, a més d'una oferta mínima de 100 milions, la quantitat ha de ser formulada en ferm i ha de tenir un aval econòmic , bé en efectiu oa través d'una entitat bancària o asseguradora per import del 5 per cent del preu total ofert .
Un cop finalitzat el termini de recepció d'ofertes l'administració concursal d'estudiar i valorar les que hagi admès i , posteriorment , seleccionar la que millor s'ajusti als interessos del concurs , encara que també es valoraran els plans de negoci i socials que es presenten . Tal com recalquen els administradors , s'admetran ofertes per un preu inferior de fins a un 5% de la màxima licitació , si es justifica "en atenció a les restants avantatges que pogués aportar el projecte " .
Si al tancament del termini de la primera fase , l'aeroport no s'hagués venut , els administradors tenien previst en el pla de liquidació que s'obri la segona mitjançant venda en subhasta pública privada , en què es fixaria un preu de venda mínim entre 80 i 100 milions. Si en aquests dos terminis no s'arribés a vendre la infraestructura aeroportuària , llavors es duria a terme una subhasta judicial segons contempla la Llei d'enjudiciament civil.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS