dimarts, 10 de desembre del 2013

Estat ha de demanar perdó per " haver-se sobrepassat " amb ETA . El emèrit de Sant Sebastià , que va exercir d'intermediari durant el Govern d'Aznar , considera que les forces de seguretat es van excedir en la seva lluita contra la banda terrorista .






El bisbe emèrit de Sant Sebastià , Juan María Uriarte , ha afirmat avui que després de la " confrontació " que ha patit Euskadi la primera que ha de demanar perdó és ETA "per haver atropellat els drets humans d'altres " , però també l'Estat "pels excessos de les forces de l'ordre en la seva resposta a ETA " . Uriarte ha precisat , en una entrevista a Ràdio Euskadi , que el fet que un Estat demani perdó per " haver-se sobrepassat " no suposa rebaixar , sinó que, al contrari , " li ennobleix ", i ha afegit que potser el moment per fer-ho sigui quan la banda terrorista es dissolgui .
El prelat també ha estès la necessitat de demanar perdó als " grups paramilitars " i "els que han donat suport moralment ETA o han callat davant els seus abusos , i també als que han viscut amb passivitat o indiferència aquest capítol tràgic de la història" .
Juan María Uriarte ( intermediari en els contactes entre ETA i el Govern de José María Aznar durant la treva de 1998) s'ha referit als dos anys transcorreguts des que la banda terrorista va anunciar el cessament de la seva activitat armada i ha opinat que "algun contacte discret podria portar a la dissolució " . També ha assegurat també que ETA no té legitimitat per reclamar contrapartides polítiques a canvi d'aquesta dissolució , però ha matisat que "una altra cosa és ajudar a fer aquest pas , per exemple , amb un canvi en la política penitenciària " .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS