dilluns, 9 de desembre del 2013

El PP català adverteix el president Artur Mas que , si no suspèn l'esdeveniment simposi , " elimina les possibilitats de seure a dialogar amb el Govern" . El portaveu denuncia que " denota un victimisme malaltís que només atia l'odi cap a Espanya " . Segons ells tant el títol com el programa "desgraciadament responen a una realitat objectiva " i analitzaran aquesta " animadversió de l'Estat cap al fet diferencial català " .






Els organitzacions del simposi ' Espanya contra Catalunya : una mirada històrica ', que arrenca dijous a Barcelona , han defensat com han plantejat aquest esdeveniment i han assegurat que la seva perspectiva és " incontestable " des del punt de vista acadèmic .
Les jornades , presentades aquest dilluns en roda de premsa , estan organitzades pel Centre d' Història Contemporània de Catalunya - CHCC , dependent de la Conselleria de Presidència - i la Societat Catalana d'Estudis Històrics ( SCEH ) , filial de l'Institut d' Estudis Catalans ( IEC ) , que acollirà els tres dies de debat .
Tant el títol com el programa "desgraciadament responen a una realitat objectiva i ara els historiadors analitzaran com ha estat aquesta actitud d'animadversió " de l'Estat cap al fet diferencial català durant 300 anys des del punt de vista polític , jurídic i acadèmic , ha explicat el director del CHCC i president de la SECH , Jaume Sobrequés , amb el director de l'IEC , Joandomènec Ros .
L'historiador Sobrequés ha dit que el títol del simposi que es realitzarà a l'IEC , ' Espanya contra Catalunya ' "és absolutament adequat ; malauradament , respon a una realitat objectiva " .
" Ara els historiadors analitzaran com ha estat aquesta actitud d' animadversió d'Espanya contra Catalunya" , ha afegit , i ha explicat que estan elaborant un estudi sobre els decrets del Butlletí Oficial de l'Estat ( BOE ) per demostrar la seva hipòtesi .
El conseller de la Presidència , Francesc Homs , inaugurarà al costat del president de l'IEC , Joandomènec Ros , aquest simposi , que s'emmarca en la commemoració del tricentenari de la caiguda de Barcelona per les tropes de Felip V el 1714 .
El simposi s'obrirà amb una conferència del catedràtic emèrit de la Universitat Pompeu Fabra ( UPF ) , Josep Fontana , titulada ' Espanya i Catalunya : tres-cents anys de conflicte polític ' .
Les sessions estaran presidides pel professor de ciència política de la UPF Ferran Requejo , catedràtic emèrit de la Facultat d'Economia i Empresa de la UB Gaspar Feliu , el de ciències polítiques de la Universitat de Princeton Antoni Carles Boix , l'escriptor i exdirigent l' PSC Antoni Dalmau i el catedràtic d'Economia Financera de la UPF , Oriol Amat .Angles d'anàlisiEls organitzadors pretenen destacar diferents elements durant el simposi , entre els quals , la immigració , l'acció de l'Església Catòlica , la persecució de la llengua i la cultura catalanes , la falsificació de la Història , la censura sobre els mitjans de comunicació , l'educació , i també es farà referència a la història de la Comunitat Valenciana i les Balears.
La cloenda es farà dissabte 14 a les 11.30 hores i anirà a càrrec del professor de sociologia de la UAB Salvador Cardús , amb la conferència titulada ' La humiliació com a desencadenant de l'eclosió independentista " .Crítica al PPSobrequés ha criticat l'actitud del PP amb aquestes jornades , el mateix dia en què el portaveu popular al Parlament , Enric Millo , ha advertit al president de la Generalitat , Artur Mas , que, si no suspèn el simposi , fulminarà qualsevol opció de diàleg amb el president del Govern central , Mariano Rajoy .
"Hi ha animadversió del PP, que l'està produint en els últims temps" , ha defensat el director del CHCC i president de la SECH .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS