dijous, 7 de novembre del 2013

TOROS SI, PISOS NO . Els toros , declarats Patrimoni Cultural d'Espanya per una Iniciativa Legislativa Popular ( ILP ) avalada per 580.000 signatures, mentre que la ( ILP ) amb 1,5 milions de signatures de la iniciativa legislativa popular per la dació en pagament retroactiva i de la paralització de les execucions hipotecàries la van tombar .






Les curses de braus , l'anomenada festa nacional , és ja Patrimoni Cultural , després que aquest dimecres el Senat va aprovar , amb els vots del PP , la llei que protegeix la tauromàquia . D'aquesta manera , els festejos taurins compten amb una llei que garanteix la seva continuïtat en tot el territori nacional .La proposició de llei és conseqüència de la Iniciativa Legislativa Popular ( ILP ) avalada per 580.000 signatures, impulsada per la Federació d'Entitats Taurines de Catalunya per declarar les corrides com a bé d'interès cultural , després de la prohibició de les celebracions a la comunitat autònoma . Després diversos debats parlamentaris , el 2 d'octubre el ple del Congrés va aprovar que els toros fos declarats Patrimoni Cultural.
Segons el text , els toros són « cultura , comprenent altres facetes dignes de protecció , a part del propi espectacle , ja que comprèn tot un conjunt de coneixements i activitats artístiques , creatives i productives , que van des de la criança del bou a la confecció de la indumentària dels toreros , la música de les corrides , el disseny i la producció de cartells » . Per aquests motius , la futura llei emplaça el Govern a elaborar un pla nacional per fomentar els festejos taurins , dels quals ressalta també el seu caràcter econòmic , i obliga que les autorizades garanteixin la seva celebració. A més , l'Executiu haurà de demanar de manera formal a la UNESCO la inclusió de la tauromàquia com a Patrimoni Cultural de la Humanitat .
Les crítiques més dures a la llei de la tauromàquia van sorgir des dels escons nacionalistes . Mentre que per al senador de CiU Joan Baptista Bagué , que va assegurar que el text va contra la prohibició dels toros pel Parlament català , va denunciar que la futura llei «atempta » contra les competències autonòmiques , per a la senadora d'ERC Esther Capella, l' festa nacional és una « pràctica en decadència que ens retorna a una societat salvatge i retrògrada » .Després d'assegurar que els toros tornaran a Catalunya amb la Legió , Capella va advertir que a Europa veuen els toros a Espanya com « nosaltres veiem als informatius imatges de lapidacions a l'Àfrica » . En aquesta mateixa línia va intervenir el senador d'ICV Jordi Guillot , que va dir que la festa nacional és « cruel i d'una altra època » , pel que no representen «els valors socials actuals » .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS