dijous, 7 de novembre del 2013

Mentides sobre el tancament de les televisions autonòmiques . Aquests diners es necessita per a sanitat o educació . Pura demagògia . El govern valencià accelera el tancament per frustrar la nova programació de la cadena , que triplica la seva audiència amb el monogràfic anti -PP impulsat pels treballadors que de seguir així l'audiència, tancaria l'any amb veneficios .
























Tancar- és un gran estalvi . Fals . D'entrada , els irregulars ERO de Telemadrid o Canal 9 ja han suposat un cost extra per a valencians i madrilenys . A partir d'aquí , facin els comptes. Tancar una empresa implica un cost que gairebé mai es detalla per magnificar l'estalvi . En la majoria de les partides , no s'estalvia , només es desplaça la despesa d'una administració a una altra. Els treballadors passen a sumar a la factura de l'atur i el deute passa a Hisenda. El deute que arrosseguen moltes televisions s'ha de satisfer igual, segueixin obertes o tanquin . De fet , el principal problema d'aquestes televisions no resideix tant en el cost del seu funcionament com en el seu endeutament . Des de 2007 , les autonòmiques han reduït el seu cost total en més d'un 40 % i els costos laborals en més d'un 20% . No obstant això , els costos d'amortització s'han duplicat . A aquests comptes , afegeixin l'impacte brutal que el tancament té sobre el sector audiovisual privat estatal i autonòmic . Més gent a l'atur , més empreses tancades , menys teixit industrial , menys valor afegit .
Aquests diners es necessita per a sanitat o educació . Pura demagògia . Aquests diners i el que, per exemple , la Comunitat Valenciana ha malgastat en futbol o cotxes . Diu el president Fabra que prefereix gastar els 110 milions de Canal 9 a hospitals i escoles . Però no diu res sobre els 81 milions d'euros que va a consumir en la viabilitat del València FC, o els 300 milions d'euros enterrats en carreres de Fórmula 1 . És com quan Wert retalla cinquanta milions en beques Erasmus al · legant la necessitat d'estalviar però empra 70 milions en concertar escoles privades que segreguen per sexe . Es tracta d'una decisió ideològica . Mai hi ha diners per al públic , sigui televisió , educació o sanitat . Però sempre sobres per el privat , sigui una escola, un cotxe o un club de futbol .
Només poden ser instruments de propaganda . Millor , tancar-les. Fals . És cert que s'usen moltes vegades com a instruments de propaganda , però això no implica que hagin de pagar per ells els seus treballadors i els seus espectadors . Els majors responsables de la propaganda i de l'endeutament , els seus gestors i directius , mai paguen. Ni un s'ha vist afectat pels ERO de Telemadrid o Canal 9 . Els seus acomiadaments es tanquen habitualment amb indemnitzacions milionàries . La televisió pública no és necessàriament la televisió del Govern . No hi ha res de dolent en el model públic . Pot ser de qualitat i plural . Ho va demostrar la Televisió Espanyola de Zapatero i ho demostra diàriament la BBC .
No són un servei públic imprescindible . Aquesta és una qüestió que segurament desmentiran amb facilitat molts gallecs , catalans , valencians o bascos que ens vam informar en aquestes televisions quan passa alguna cosa aquí que importa poc als mitjans estatals . O que careceríamos d'una oferta de mitjans en les nostres llengües pròpies si tanquessin les televisions públiques que ara els fan servir i difonen gairebé en solitari . La llengua pròpia és un valor cultural , però també un bé de mercat i una inversió . A Galícia , per exemple , respon per gairebé 4 punts del PIB .
Tots sortim guanyant . Bé , uns més que altres. Les empreses que van a fer-se a preu de saldo amb els recursos que el tancament d'una televisió posa al mercat guanyaran molt més . No diguem els mitjans privats . L'alegria d'alguns editors , directors i d'algunes TDT té una explicació molt senzilla : 245 milions d' euros . És el muntant que van facturar el 2012 les televisions autonòmiques en publicitat . Durant els anys bons , superaven els 350 milions. No és per estalviar , sinó per facturar . Aquests diners que vostè creu que s'estalvia s'ho gastaran igual, però ara de manera opaca i en fer-se publicitat entre els seus mitjans afins i amics . És el truc més vell del món .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS