diumenge, 17 de novembre del 2013

Pere Navarro allunya els socialistes catalans de l'independentisme i el dret a decidir .






Els socialistes catalans votaran ' No' a qualsevol iniciativa dels nacionalistes catalans que no comporti un acord previ amb el Govern de Madrid . El líder del Partit dels Socialistes de Catalunya ( PSC ) , Pere Navarro , va aconseguir que el Consell Nacional del seu partit , reunit en sessió extraordinària , donés llum verda a les seves tesis , de manera que la formació abandona clarament el bloc independentista on s'ubiquen CiU , ERC i ICV . El resultat va ser demolidor : 258 vots a favor de la seva resolució davant els 41 vots que apostaven per una resolució menys contundent i que deixava la porta oberta a sumar-se a aquest bloc .
Navarro va advertir davant la direcció socialista que s'havia decidit a convocar el màxim òrgan entre congressos per acabar amb les contradiccions internes i amb les divergències públiques entre els diversos corrents . El que vol és que en nom del PSC només s'emeti un missatge : els socialistes votaran 'No ' a qualsevol iniciativa que abans no sigui acordada i pactada amb el Govern central . " I aquesta és una decisió que no ha de sorgir del primer secretari [ càrrec oficial, equivalent al de secretari general ] , sinó de la direcció . La decisió del PSC no la prendran ni el PSOE ni altres forces polítiques ni els mitjans de comunicació , sinó que la prendrà el màxim òrgan de la seva direcció " , va explicar als presents .
La sessió va ser dura . Al llarg torn d'intervencions hi va haver fins i tot qui ha plantejat que els crítics que defensin públicament postures diferents a les de la majoria siguin expulsats . A partir d'ara , doncs, la postura oficial del PSC és clara i diàfana : si la consulta no es negocia amb Madrid , els socialistes votaran sempre en contra , diguin el que diguin els crítics .
Navarro va recordar als presents que milita al partit des de 1977 , que la seva passió política segueix intacta i que , després de ser elegit primer secretari , va fer entrar a l'Executiva a partidaris de totes les sensibilitats del PSC . Però aquí va treure el fuet contra els crítics. "L'existència de posicions diverses dins del partit no pot originar un soroll permanent que desfiguri la posició del partit . No pot ser que , des d'aquestes posicions divergents , es deslegitimi permanentment les decisions dels que no comparteixen les seves opinions . No parlo de tenir un pensament únic , però sí d'exhibir una unitat d'acció clara . Hem d'estar a l' altura de la nostra responsabilitat col · lectiva. Tenim milers d'afiliats i aquests poden discrepar en temes concrets , però s'ha de tenir una postura i una estratègia clares " .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS