dilluns, 18 de novembre del 2013

El deute públic supera el bilió d'euros . Brussel · les llança el tercer avís a Espanya per l'atur i el seu elevat deute , Espanya va bé ja comencen a veure brots verds . Espanya supera els llindars màxims de 6 dels 11 indicadors que utilitza Brussel · les per detectar riscos econòmics , Espanya com Eslovènia , Pèrdua de quota de mercat exportador : el- 14 , 6% . Deute privat : el 194 % del PIB . Deute públic : el 96 %. Posició neta d'inversió internacional: el -93% del PIB .


























La Comissió Europea ha llançat aquest dimecres un nou avís a Espanya , el tercer en tres anys , pels seus desequilibris econòmics que es manifesten en qüestions com l'alt nivell d'atur i de deute públic i privat , encara que no ha avançat en el procediment de sancions .
L'Executiu comunitari es limita a iniciar una nova revisió en profunditat de l'economia espanyola en el marc del procediment per desequilibris excessius . L'objectiu és verificar si les reformes empreses pel Govern de Mariano Rajoy , com la laboral o la de les pensions , són suficients per corregir els riscos detectats . Els resultats es publicaran durant la primavera de 2014 .
" Per a Espanya i Eslovènia , que segons vam concloure a l'abril estaven experimentant desequilibris excessius , analitzarem si aquests desequilibris persisteixen o si s'estan reduint . També analitzarem la contribució de les reformes aplicades pels dos països per superar els desequilibris " , ha explicat el vicepresident de la Comissió i responsable d'Assumptes Econòmics , Olli Rehn .
Els resultats es publicaran durant la primavera de 2014 . Només llavors la Comissió decidirà si avança en el procés sancionador , que pot arribar a sancions de fins al 0,1% del PIB ( 1.000 milions d'euros en el cas d'Espanya ) .
Espanya supera els llindars màxims de 6 dels 11 indicadors que utilitza Brussel · les per detectar riscos econòmics , la mateixa quantitat que l'any passat , segons l'informe publicat aquest dimecres . El més greu és el de l'atur , amb una taxa mitjana en els últims tres anys del 22,3 % (davant el llindar del 10% considerat saludable ) .
La resta d'indicadors en què Espanya supera el llindar de risc són :

    
Pèrdua de quota de mercat exportador : el- 14 , 6% , enfront del -6% .
    
Deute privat : el 194 % del PIB , enfront d'un límit de 160 %.
    
Deute públic : el 86 % enfront del 60% .
    
Posició neta d'inversió internacional: el -93% del PIB , enfront del 35 %.
    
Evolució del tipus de canvi efectiu real : el -5,2% , davant del 5 %.
En contrast , Espanya ha corregit ja el seu dèficit per compte corrent i se situa per sota del llindar del 4% ( en concret , 3,1% ) de mitjana en els últims tres anys .
A més d'Espanya, la Comissió torna a investigar als altres 12 estats membres en què va detectar desequilibris l'any passat : Eslovènia , Bèlgica , Bulgària , Dinamarca , França , Itàlia , Hongria , Malta , Holanda , Finlàndia , Suècia i Regne Unit .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS