dimecres, 20 de novembre del 2013

Deu incompliments electorals del PP de Mariano Rajoy . Avui 20 de novembre es compleixen dos anys des que el Partit Popular va guanyar les eleccions amb majoria absoluta , aquesta majoria que ens està portant a la ruïna i pobresa total , aquest PP que en els dos anys que li queden de mandat en el futur ens portarà a la privatització total del tot el sistema . Els Deu incompliments electorals :






 " Jo no vaig a pujar els impostos , no " .
El primer Consell de Ministres presidit per Rajoy va aprovar una gran pujada d'impostos que va afectar les rendes dels treballadors , de l'estalvi i l'IBI . En mesos successius , el Govern va augmentar altres impostos , entre ells l'IVA , que per primera vegada va pujar tres punts d'una tacada .
"No tocar les pensions" .
Una altra de les grans banderes durant la campanya : "El Partit Popular està compromès amb el manteniment del poder adquisitiu de les pensions ", deia el programa . "No tocar les pensions ", ha concretat Rajoy . Ara ha reformat el sistema per deslligar les pensions de l'IPC , el que a la pràctica va a comportar una pèrdua de poder adquisitiu : el 2014 les pensions només pujaran un 0,25% mentre que l'increment dels preus serà més gran . A més , la reforma suposarà un tall de 33.000 milions d'euros entre 2014 i 2022 .
Tampoc tocaria Sanitat i Educació .

 
Ho van repetir fins a la sacietat : "No al copagament en Sanitat " . Però la realitat des de la campanya és una altra : Ana Mato ha imposat el copagament per al transport sanitari , per a medicaments de patologies cròniques habituals , com hepatitis C o leucèmia , o les prestacions ortoprotètiques .La teleassistència a persones dependents ha deixat de ser gratuïta . El Govern ha deixat sense targeta sanitària a 873.000 persones que hauran de pagar fins a 157 euros mensuals per accedir a la cartera bàsica .
Objectiu : "lluitar contra la corrupció" .
" La lluita contra la corrupció és un dels objectius principals del Partit Popular , ja que el funcionament del sistema democràtic no ha de quedar mai en dubte per actituds permissives , indolents o exculpatòries davant la gravetat de determinats comportaments" , assegurava el programa electoral del partit que va mantenir contractats fins aquest any a diversos implicats en el cas Gürtel , com Jesús Sepúlveda i Luis Bárcenas , i que paga a una empresa de la trama el lloguer de l'habitatge en què s'allotja Esteban González Pons .
Independència judicial .
El programa electoral del PP feia l'ullet als tribunals i al ministeri fiscal , al que havia acusat d'estar al dictat del PSOE . " Propiciarem el respecte a la seva independència i imparcialitat " , deia el programa electoral en referència als jutges i fiscals . Un any i mig després , el PP va pressionar -crida de Rajoy al CGPJ inclosa- perquè el jutge Gómez Bermúdez no interrogués a Luis Bárcenas i el cas de la presumpta comptabilitat B es quedés en mans de Pablo Ruz .
Contra l'avortament .

 
El Partit Popular va secundar les mobilitzacions ultraconservadores en contra de la llei de l'avortament durant el Govern socialista . " Canviarem el model de l'actual regulació per reforçar la protecció del dret a la vida, així com de les menors " , assenyalava el seu programa electoral .A l'equador de la legislatura , Gallardón no ha presentat encara l'avantprojecte de llei , que s'ha ajornat fins a quatre vegades .
" El PP no pretén abaratir l'acomiadament" .

 
El 2011 el PP estava en contra d'abaratir l'acomiadament . " No anem a abaratir l'acomiadament , sinó a abaratir el cost de la contractació" , va dir el llavors portaveu econòmic del PP , Cristóbal Montoro . " Van fer una reforma laboral que ha provocat més atur i ha abaratit l'acomiadament ", ha recriminat Rajoy al candidat socialista , Alfredo Pérez Rubalcaba, durant el cara a cara televisiu dies abans de les eleccions .La reforma laboral aprovada tot just un mes i mig després de la seva presa de possessió va reduir la indemnització per any treballat de 45 dies a 33 , amb un màxim de 24 mensualitats , mentre que la de l'acomiadament procedent serà de 20 dies per any treballat , amb un màxim d'un any de salari .
Sense ampliació del permís de paternitat .
Una altra promesa electoral incomplerta va ser la d'ampliar el permís de paternitat per establir un "període mínim obligatori " . En guanyar els comicis , Rajoy es va comprometre a regular que, a partir de l'1 de gener de 2013, el permís per als pares pel naixement d'un fill fora de quatre setmanes . Però no ho va fer i ara torna a posposar al 2015 .
No abaixar el sou als funcionaris .

 
"El PP mai hauria baixat el sou als funcionaris . Mai cal ajustar a la part feble del pressupost" . Ho va dir Esteban González Pons a l'octubre de 2011 . El programa electoral del PP era difús quant als salaris dels treballadors públics i , durant la campanya , Rajoy es va limitar a dir que no baixaria un 5% els sous dels treballadors públics , sense precisar més .
El 2012 , el Govern va deixar sense paga extra de Nadal als funcionaris , el que va suposar al voltant d'una reducció del 7 % en els seus ingressos , que porten congelats des de 2009 .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS