dissabte, 30 de novembre del 2013

COMUNICAT DE LA GLFE I lògies espanyoles L' GODF , SOBRE L' LOMCE





Les entitats maçòniques sotasignats considerem que la recent aprovació de l'Avantprojecte de la Llei Orgànica per a la Millora de la Qualitat Educativa ( LOMCE ) converteix l'educació gratuïta , de qualitat i laica , en un sistema educatiu segregat , antidemocràtic , retrògrad i injust , indigne d' un estat social , democràtic i de dret , el que contribuirà a la fractura social , en implantar un Sistema Educatiu que no respon ni a les necessitats ni als interessos de la ciutadania .
La LOMCE afavoreix la mercantilització de l'educació, expulsa del sistema a qui no s'ho poden pagar , eliminant el sistema de beques universal ; subvenciona , a més , als qui preconitzen una educació basada en la segregació per sexes ; fa concessions extraordinàries a l'Església Catòlica , una mica impropi d'un Estat aconfessional , democràtic i modern , imposant una doctrina religiosa com a assignatura i assignant-li el mateix valor d'una instrumental o troncal .
La LOMCE exclou la participació de les famílies , element fonamental del sistema educatiu , ataca la diversitat lingüística i envaeix competències de les comunitats autònomes . I sobretot , deixa en inferioritat de condicions als nens i nenes amb necessitats educatives especials .
Un avantprojecte aprovat amb tota la comunitat educativa en contra .
Una llei que redueix la qualitat educativa a avaluacions , rànquings i nombres que poc poden aportar a la societat a la qual aspirem . Just en el moment en què totes les dotacions pressupostàries són necessàries , per a la construcció d'un futur de progrés personal i social consolidat en el pensament científic , crític i adogmàtic .
L'educació de qualitat ha de ser un servei públic digne , per a tothom , ha de fomentar el desenvolupament personal en base a la Llibertat , Igualtat i Fraternitat , i sobretot fent valer com a mesura integradora la Laïcitat , absent en tot aquest avantprojecte .
Barcelona, ​​2013
Gran Lògia Femenina d'EspanyaLògies espanyoles del Gran Orient de França I DEMAS lògies

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS