dissabte, 16 de novembre del 2013

Complicitat de la Policia Municipal per omplir Madrid d'escombraries , Madrid convertida en un femer , amenaces, desperfectes milionaris . "Si hi ha ERO , seguirem amb la vaga" , afirmava aquesta matinada el portaveu de CGT . Aquesta és la línia vermella dels sindicats .






 Complicitat de la Policia Municipal per omplir Madrid d'escombraries , Madrid convertida en un femer , amenaces, desperfectes milionaris . "Si hi ha ERO , seguirem amb la vaga" , afirmava aquesta matinada el portaveu de CGT . Aquesta és la línia vermella dels sindicats .


La salvatge vaga de neteja a Madrid compleix aquest dissabte el seu dotzè dia consecutiu amb la ciutat convertida en un femer . El balanç es tradueix en incompliment dels serveis mínims , crema i bolcat de contenidors , coaccions i agressions dels piquets als escombriaires encarregats de complir aquests serveis mínims i danys en vehicles i papereres , a més del malestar causat a veïns madrilenys i comerciants que han vist perjudicats els seus negocis per la brutícia acumulada a l'entrada dels seus establiments .
Des que va començar la vaga el passat dia 4 fins a les deu del matí del dia 14 van ser arrestades 18 persones , identificades 249 i identificades - denunciades 27 .
Dels sabotatges dels piquets va donar bon compte Intereconomía TV que es va infiltrar amb una càmera oculta a la matinada de dijous entre alguns d'aquests piquets , mal anomenats " informatius " . D'aquesta manera , van poder gravar com utilitzen tauletes amb claus per impedir que es duguin a terme els serveis mínims . Però el que és més greu : les seves càmeres van recollir l'actitud còmplice de la Policia Municipal . " Jo no em vaig a chivar "; "massa heu fet ", " estic amb vosaltres , a favor de la vostra causa" , o " sóc aquí perquè he d'estar ... " , haurien dit els agents als piqueteros . Els treballadors dels serveis mínims tampoc es van quedar al marge de la polèmica i van ser captats per Intereconomía TV parlant d'anar a menjar entrepans - en lloc de treballar -amb els policies que els escorten .
El motiu d'aquestes aturades no és altre que l'anunci per part de les empreses adjudicatàries d'aquest servei de la reducció de la plantilla , a través d'un Expedient de Regulació d'Ocupació, i baixada de sous . Aquestes empreses pretenien prescindir de 625 treballadors , a través d'un ERO , d'una plantilla total pròxima a 6.000 ( 10% ) i establir un nou conveni amb una reducció salarial màxima del 20% . En concret , i segons la informació publicada per Manuel Llamas , proposen aplicar el nivell de sous vigent en 2007 més extres per antiguitat .
El convingut col · lectiu vigent fins al 2012 estipulava un rang salarial d'entre 19.000 i gairebé 33.000 euros bruts a l' any, així com també una jornada de 35 hores setmanals , incloent 2,5 hores de descans . Atès que la plantilla té una antiguitat mitjana de 15 anys , això significa el cobrament d'uns 1.300 euros nets per treballar 6,5 hores al dia , més del que guanyen molts llicenciats i personal qualificat en el sector privat . Ara les empreses proposen un sou mitjà de poc més de 1.000 euros per treballar 7,5 hores .
Hores després que vencés l'ultimàtum donat per l'alcaldessa , Ana Botella , la patronal i els sindicats han arribat a un preacord sobre el nou conveni col · lectiu en el sector de la neteja viària de Madrid que es tradueix en la congelació dels salaris durant els pròxims cinc anys . No obstant això , dues hores després, els treballadors de l'empresa pública Tragsa assumir per aquesta matinada les tasques de neteja viària de la ciutat . Han recollit unes 60 tones d'escombraries.
En aquests moments , les parts tornen a la negociació per intentar tancar el tracte i posar fi a aquesta vaga . "Si hi ha ERO , seguirem amb la vaga" , afirmava aquesta matinada el portaveu de CGT . Aquesta és la línia vermella dels sindicats .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS