divendres, 15 de novembre del 2013

Com se sol dir militarment , " ATEMPTA LA COMPANYIA" Compte amb els BUTIBLERS . Neix el primer moviment antiindependentista catalanista . En Santpedor ( Bages ) es constituirà el dissabte el primer moviment essencialment antiindependentista catalanista . Planteja una reformulació històrica de la catalanitat , en contra de la secessió . Això em fa olor de burgesia i Aristocràcia Catalana ; veiem que volen :






Dissabte tindrà lloc a la població de Santpedor ( Bages ) l'assemblea fundacional del primer moviment bàsicament antiindependentista catalanista . Tindrà per nom Somatemps , segons he sabut en fonts molt fidedignes , però alienes al nou moviment .
Com sempre , es compleix la llei del mirall , la del pèndol i la de l'acció i reacció . Un moviment independentista , extremadament emparat i subvencionat des de la Generalitat , ha portat a crear un altre , de sentit contrari .
M'expliquen que participaran persones del Bages , del Solsonès , del Ripollès i del Berguedà . Probablement assistiran antics regidors del PP , així com historiadors , economistes , professors i directors d'escoles i empresaris . M'han facilitat alguns noms , cap d'ells conegut , crec jo , en el conjunt de Catalunya .
Serà discutit i aprovat un document fundacional de deu pàgines . S'ha convidat a participar a militants destacats del PP , de Ciutadans , del PSC i d'UDC . Ahir a la nit donaven per segura la participació de membres del PP i de Ciutadans i incerta la de militants del PSC i d'UDC . Es creia que en aquest acte fundacional prendrien part unes cinquanta persones .
Catalanitat i hispanitat
L'acte tindrà diversos apartats : " Somatemps , un projecte de redescobriment de la catalanitat i revitalització hispanista ", " Sociologia del nacionalisme : claus per a un debat ", " Catalanitat i hispanitat , enfront del catalanisme i el centralisme ", " Manifest fundacional i explicació de l'estructura de funcionament i objectius " , i" Discussió d'accions i estratègies : idees , per a la segona full de ruta " .
Es presentarà i aprovarà el manifest fundacional o declaració constituent , ja al · ludida . Té un contingut molt historicista , mentre que no entra en detall en els temes de l'actualitat política i en la destrucció de l'Estat del benestar efectuada per la Generalitat .
D'entrada , denuncien " la derivació del catalanisme cap al secessionisme que patim en mans dels manipuladors de la història al servei de la classe política" . Afegeixen que "vol reivindicar el sentiment de pertinença a la catalanitat amb lleialtat hispana ", així com voler " oferir, en definitiva , una nova visió de la catalanitat , profundament hispànica " .
" Sentiment de pertinença real, afectiu , sincer "
El document constituent manifesta :
" No volem en la nostra proposta fer proclames de lleialtat monàrquica ni de despropòsits republicans , no som de dretes ni d'esquerres . No ha arribat el moment de proposar una Espanya federal o confederal , autònoma o descentralitzada , no ens plantegem en aquests moments dotar Espanya d'una nova Constitució o bé la modificació d'alguns dels seus capítols per facilitar el discutit ' encaix català ' . Nosaltres només pretenem donar testimoni el sentiment de pertinença real, afectiu , sincer , històric i lleial que els catalans sempre hem tingut per les Espanyes " .
Citen i reivindiquen a Josep Pla , Salvador Dalí , Francesc Cambó , Prat de la Riba , Jaume Vicenç Vives , el bisbe Josep Torras i Bages , el pare Miquel Batllori , Eugeni d' Ors , el general Juan Prim , Joaquín Costa , Jacint Verdaguer , Ferran Valls i Taberner i Joan - Lluís Marfany . Com a conclusió del seu manifest fundacional , citen una frase , molt catalanista , del doctor Josep Trueta .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS