dissabte, 9 de novembre del 2013

6.000.000 milions de vots gairebé segurs ; el més important és que compleixin el que prometen . El PSOE proposa que a l'hivern no es pugui tallar la llum i el gas a qui no pugui pagar les factures . Planteja a més garantir el subministrament d'aigua durant tot l'any. Els socialistes adverteixen a la primera jornada de la Conferència Política que no hi haurà " cap condició " per a aquells que vulguin parlar de primàries .







És la primera proposta de la Conferència Política . El PSOE ha plantejat aquest matí que a l'hivern , entre novembre i març , no es pugui tallar el gas o la llum als que no puguin pagar aquestes factures . A més , exigeixen que es garanteixi el subministrament d'aigua a tota la població durant tot l'any. Ho han anunciat al final del passeig inaugural del conclave el secretari d'Organització del partit , Óscar López , la vicesecretària general , Elena Valenciano , i el secretari d'Ordenació del Territori i Sostenibilitat , Hugo Morán . Es tracta , segons ha explicat aquest últim , d '"elevar els drets ambientals a la categoria de drets de les persones" .
El PSOE considera " que cap ciutadà es pot veure privat d'aquests serveis essencials per cobrir les seves necessitats bàsiques" i adverteix de la necessitat d'aplicar mesures "per a aquells casos en què la pobresa deriva a situacions d'exclusió" . "L'aigua és un bé essencial per a la vida i la privació de l'electricitat i el gas pot comportar fins i tot riscos per a les persones més vulnerables , com els nens , els ancians i els malalts" , sostenen els socialistes .
Per garantir el subministrament de tots aquests serveis , el principal partit de l'oposició es compromet ara a legislar un marc de cobertura social que garanteixi " que cap llar pugui ser privat d'un mínim de cobertura de subsistència entre l'1 de novembre i el 31 de març. Planteja , a més , modificar la Llei d'Aigües incorporant la garantia que el subministrador no podrà suspendre el servei d'abastament d'aigua a una família per raons econòmiques , quan els recursos familiars no permetin cobrir el pagament , fins que es tramitin les possibles ajudes socials que permetin atendre la cobertura de les seves necessitats bàsiques ." Afecta la vida de la gent "
Així mateix , López tornava a recordar la proposta que va posar ahir sobre la taula el secretari general , Alfredo Pérez Rubalcaba , durant una entrevista a la televisió en què va anunciar que el PSOE inclourà entre les seves propostes de la conferència una reforma fiscal que permeti eximir del pagament l'IRPF als espanyols que estiguin aturats o que cobrin menys de 1.000 euros al mes . " Es tracta que els que menys tenen s'oblidin de pagar" , ha recordat .
El número tres del partit ha volgut , així mateix , posar en valor la importància del conclave que comença aquest divendres perquè , ha dit , en fòrums com el d'aquest cap de setmana " es va debatre el que després van ser lleis de governs socialistes" . Per això ha volgut remarcar que el que succeeixi en les pròximes hores " afecta la vida de la gent" .
Valencià , per la seva banda, ha insistit que la conferència serà " un espai de llibertat" , pel que ha remarcat que " no hi ha cap trava " perquè ningú parli de res . Tampoc , com va assegurar en l'última setmana , perquè tracti l'assumpte de les primàries i la data en que es vagin a celebrar . Seran , va dir ella , un assumpte " central" del conclave .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS