dilluns, 28 d’octubre del 2013

Compte molt de compte amb els del PSOE . Susana Díaz vol impedir que els andalusos que vagin a morir "previsiblement " en el termini d'un any disposin dels seus diners .






 Es tracta , segons la Junta , de lluitar contra el frau fiscal , però en la pràctica vol impedir que els andalusos que vagin a morir "previsiblement " en el termini d'un any disposin dels diners dels seus comptes bancaris . El nou projecte de Llei va ser admès ahir a tràmit pel Consell de Govern que presideix Susana Díaz i diu pretendre que s'impedeixi eludir el pagament de l'impost de Successions en els casos de " mort previsible amb anterioritat" .
Segons la consellera d'Hisenda i Administracions Públiques , María Jesús Montero , s'han detectat situacions en què s'han fet " operacions en els dipòsits bancaris" de la persona a punt de morir cap a " els comptes dels seus familiars " a fi d '"evitar el pagament d'aquest impost " . Aquesta mesura impossibilitarà , per tant, realitzar operacions en els dipòsits bancaris que puguin ser senyal d'un desviament dels diners per eludir la taxa fiscal .
A la referència oficial , la Junta ho explica d'aquesta manera: " En la modalitat de Successions , s'incrementa la capacitat de l'administració per accedir als moviments bancaris dels hereus ja que , en cas de mort previsible amb anterioritat , s'han detectat operacions o moviments en els dipòsits bancaris a fi d'eludir el pagament d'aquest impost. ara , la persona beneficiària haurà d'aportar una acreditació emesa per l'entitat financera en què aparegui el saldo en el moment de mort, però també els moviments efectuats en el termini d'un any previ a aquesta situació , així com el nombre de titulars del compte . "
A més , es perseguirà el frau relacionat amb la donació de diners de pares a fills per comprar l'habitatge habitual . " En moltes ocasions s'encobreix la transmissió del propi habitatge del progenitor ", de manera que també eludeix l'impost de successions . Per evitar-ho, s'exigirà que el donatari habiti l'immoble adquirit durant almenys tres anys . La mesura prohibeix el pagament en metàl · lic de totes les transmissions , adquisicions o donacions , amb l'objecte de facilitar el control posterior dels pagaments .
Cal tenir en compte que l'Impost de Successions i Donacions és merament simbòlic en nou comunitats , en la resta no existeix però a Andalusia , segons el PP , ha arribat al 36,5 per cent perjudicant greument a la petita i mitjana empresa a Andalusia .

326 milions d'euros va aportar Successions
Segons el grup Joly , la Junta i les seves agències administratives recaptar 13.245.000 en l'exercici 2011 . El tram autonòmic de l'IRPF reportar 4617000 ; l'IVA altres 4.076 , els impostos especials de fabricació 2.247 , i Transmissions Patrimonials 677 . Successions i Donacions apareix entre els tributs de classe mitjana i va aportar a les arques andaluses 326 milions , 1 5,49% més que el 2010 i el 2,46% del total . Sembla una suma discret comparat amb el rendiment dels grans imants de l'euro , però no ho és tant .
Amb aquests 326 milions es cobreix el pressupost per al 2012 de l'Institut Andalús de la Joventut ( 39.400.000 ) , el de la Dona ( 34,5 ) i el d'Ensenyaments Artístics Superiors ( 1,5 ) , dels consells Audiovisual (5 , 9) i Consultiu ( 3,8 ), de l'Agència d'Avaluació Educativa ( 5) o de la de Defensa de la Competència ( 3,5 ) . Així i sobrarien 232 milions .
El problema és que no en totes les CCAA es paga aquest impost ni de la mateixa manera . El Govern d'Artur Mas , per exemple , eliminar Successions en plena onada de retallades . CiU complia així una vella aspiració , doncs seva va ser , al setembre de 2009 , una proposició de llei que pretenia tombar aquesta figura a escala nacional i que el Congrés va rebutjar . Al president extremeny , José Antonio Monago ( PP ) , tampoc li va tremolar el pols al eliminar-lo. A Madrid , País Basc , Navarra , La Rioja, Balears , Comunitat Valenciana, Múrcia , Galícia , Castella i Lleó i , més recentment , Cantàbria i Aragó hi ha bonificacions tan generoses que suposen, de fet, la supressió en els casos d'herències entre parents propers i altres supòsits (l'adquisició mortis causa d'empreses és el més habitual ) .
Però les coses estan canviant i la voracitat fiscal de les CCAA ataquen de nou a l'Impost de Successions i Donacions . De fet , com es diu en la recopilació que inclou l'últim Programa d'Estabilitat 2013-2016 que el Govern va enviar a Brussel · les, "s'aprecia una supressió de beneficis fiscals aprovats en anys anteriors en l'Impost sobre Successions i Donacions , de manera que les CCAA estan en un procés d'increment del potencial recaptatori d'aquest impost " .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS