dimecres, 4 de setembre del 2013

TVE ja és Telemadrid: copien les seves tàctiques de manipulació per fer 'desaparèixer' l'atur. L'Informatiu de La 1 il · lustra les dades d'atur amb una gràfica més que qüestionable.








Fanfàrria i cornetes a TVE per anunciar la dada de l'atur que ahir va filtrar María Dolores de Cospedal per tapar el cas Bárcenas. No obstant això, a la televisió pública no els ha degut semblar bastant els 31 llocs de treball creats i han recorregut a l'art de la infografia per fer desaparèixer l'atur, amb una gràfica manipulada al més pur estil de Telemadrid, lloc de procedència de Juliol Somoano, director d'Informatius.

En l'arrencada de l'Informatiu de les 15:00 hores s'ha pogut veure una estranya gràfica en què el nombre d'aturats pràcticament desapareixia. Des del mes amb el màxim atur assolit-febrer, amb 5.040.222 desocupats-es passa a l'actual dada de 4,7 milions amb una baixada frenètica que frega el terra, com si tot just hagués atur.

Falsa victòria
La tàctica no és nova i sembla calcada a les manipulacions de Telemadrid, anterior casa de Somoano, on s'usava el procediment per parlar de la prima de risc segons convingués. Així, es mostrava l'evolució d'aquesta dada des del màxim assolit amb el Govern de Mariano Rajoy-en lloc de mostrar dades anteriors-per crear la il · lusió d'una millora que no era tal.

Escalada vertiginosa
Anteriorment, amb José Luis Rodríguez Zapatero com a president, les gràfiques de la prima de risc si s'iniciaven el 2008, per donar la impressió d'una escalada perillosa per a l'economia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS