dimarts, 3 de setembre del 2013

Carta a la premsa casposa , cavernícola i centralista d'Espanyola d'un ciutadà de la pròxima Independent Nacion Catalana .






Les mobilitzacions a Catalunya han evolucionat de manera contundent des de la manifestació del 10 de juliol de l'any 2010 quan hi va haver una resposta massiva a la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut .Aquell dia va significar un punt d'inflexió en el catalanisme que ha desencadenat en una evolució qualitativa del mateix .
La declaració d'inconstitucionalitat de parts d'un text que ja havia estat laminat precisament per trobar cabuda dins la legalitat espanyola va ser interpretada com un cop de porta a l'actitud pactista del catalanisme i va provocar un canvi d'actitud de les forces polítiques i socials . Ja no té sentit que el costat català segueixi, com en els últims 30 anys , disposat a sacrificar ambició nacional per tal d'aconseguir l'acord amb el poder polític espanyol , ara sabem que l'interlocutor no vol pactar i que el model polític espanyol és incompatible amb la voluntat de ser dels catalans .
Som conscients que no som ni millors ni pitjors que altres nacions , entre elles l'espanyola , simplement sabem que som diferents i que volem seguir sent-ho . Volem aportar la nostra especificitat a la construcció d'una Europa que té la varietat cultural com una de les seves millors característiques .
Per això aquella manifestació del 2010 que havia estat pensada com una protesta es va convertir de fet en una proposta i els crits , amables i respectuosos , que més es van sentir van ser els d '"independència " . A partir d'aquell moment l'expressió del desig de ser un nou estat sense més limitacions a la sobirania que les que implica la pertinença a la unitat europea, s'ha consolidat i ampliat de manera espectacular . La manifestació l'11 de setembre del 2012 no deixa lloc a dubtes. Cada setmana tenim la notícia d'algú , conegut o no , que declara el seu convenciment que el millor camí per llaurar un futur millor passa per la independència , en canvi no se sap de cap dels vells independentistes que hagi fet el camí en sentit contrari .
Som ara molts els catalans conscients que cal obrir un procés de negociació per modificar la nostra relació amb Espanya . El primer que demanem , i és urgent , és l'oportunitat de explicar-nos, de saber quants som . Per això reclamem la possibilitat de convocar un referèndum dins del context legal espanyol . Això seria un símbol de normalitat democràtica . Però sembla que l'Estat no ho posarà fàcil . Si finalment no és possible , la majoria de catalans pensem que la Generalitat haurà de trobar una fórmula perquè puguem respondre a la pregunta .
Una pregunta que per a molts catalans té una resposta clara : volem la independència per acabar una llarga etapa de conflictes . Estem convençuts que serem els millors amics dels nostres veïns espanyols amb els quals ens uneixen vincles de sang , història i d'amistat . Llaços forts a què s'uneixen la voluntat comuna de fer més eficient econòmicament , més racional políticament i més justa socialment aquesta part del sud d'Europa en què.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS