dijous, 22 d’agost del 2013

UNA ALTRA SOLUCIÓ DEL GOVERN PER FER DESCENDIR L'ATUR. Espanya amenaça amb una altra guerra de pescadors a França pel bonic en plena lluita pel Penyal.




Els vaixells espanyols que pesquen en aigües comunitàries a la recerca del bonic, durant els mesos d'estiu, utilitzen arts artesanals per a la pesca d'aquest túnid, especialment la cacea (canya amb un esquer que sol ser aladroc, per ser l'alimentació preferida d'aquesta espècie ) o el tanqueo (esquer viu que serveix de reclam des del propi vaixell). Aquests mètodes impedeixen la captura indiscriminada de peixos i permet una pesca més sostenible.
 
No obstant això, aquests procediments estan en inferioritat de condicions respecte als utilitzats pels pesquers francesos i irlandesos que, amb les seves arts d'arrossegament, delmen els bancs de bonítol i aconsegueixen espectaculars captures i, per tant, grans beneficis econòmics.

Com succeeix en altres ordres de la vida comunitària, la contraposició d'interessos entre els diferents països i les fortes pressions que sobre la Comissaria de Pesca exerceixen les pesqueries més forts i, especialment els francesos, dificulta el marge de maniobra necessari per prohibir l'anomenat arrossegament pelàgic i impedir que la forma indiscriminada de captura malgasti els caladors del bonic. Curiosament, sembla que aquest any les captures són molt similars, fins i tot millors que en la passada costanera, però els pescadors asturians es queixen que els exemplars són de menor pes que fa diverses temporades.

1 comentari:

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS