dijous, 1 d’agost del 2013

Lucía Figar destitueix fulminantment el director d'Universitats de Madrid, la raó podria ser l'oposició interna que va liderar Juaristi catedràtic de Literatura Espanyola de la Universitat d'Alcalá d'Henares, al fet que la Comunitat pugés un 20% les taxes universitàries, el 65% en dos anys.



Al llarg d'aquest curs que acaba de finalitzar, 21.000 universitaris van deixar d'estudiar a Espanya per la retallada de beques i la pujada de taxes, una tendència que a Madrid podria tornar a produir-se en el pròxim curs.
La consellera d'Educació de la Comunitat de Madrid, Lucía Figar, ha destituït fulminantment a Jon Juaristi, director general d'Universitats. La raó podria ser l'oposició interna que va liderar Juaristi al fet que la Comunitat pugés un 20% les taxes universitàries, el 65% en dos anys. Rocío Albert López-Ibor, fins ara directora general de Millora de la Qualitat de l'Ensenyament i persona de la màxima confiança Figar, el substitueix en el càrrec.
Des que la Conselleria d'Educació fes públic les noves tarifes per accedir a la universitat, Juaristi va mostrar la seva preocupació davant el nombre d'estudiants que podrien quedar-se fora de l'ensenyament superior després de la nova pujada del preu de les matrícules. Els pares tampoc es van quedar callats davant aquesta decisió de Lucía Figar i ja van anunciar que ampliarien una demanda per un presumpte delicte de prevaricació. Fonts del seu entorn reconeixen que ell mateix volia prendre el període estival per valorar si volia mantenir el càrrec a partir de setembre o abandonar-lo. Aquest mateix matí la consellera li ha comunicat el seu cessament, tot i que un portaveu oficial del Govern regional assegura al Confidencial que el cessament ha estat "a petició del propi Juaristi".
11.000 universitaris en risc
Uns 11.000 estudiants universitaris madrilenys (un 6% del total) corren risc de no poder accedir als campus madrilenys per no poder pagar les matrícules. La nova pujada de taxes acadèmiques a Madrid anunciada ahir per al pròxim curs, que oscil · la entre el 15 i el 27%, els amenaça amb deixar-los fora del sistema. Lucía Figar, la consellera d'Educació, Joventut i Esports de la Comunitat de Madrid, va explicar en el Ple regional de juliol que autoritzarà a les sis universitats públiques madrilenyes perquè apliquin els calendaris i mecanismes propis per flexibilitzar el pagament de la matrícula dels estudiants i puguin afrontar de la millor manera possible la pujada de taxes aprovada aquest dijous pel Consell de Govern.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS