diumenge, 11 d’agost del 2013

"L'autodeterminació és més important que la integritat territorial", Ho han dit "repetides" vegades. Londres replica Margallo que els gibraltarenys volen ser britànics. El Ministeri d'Afers Estrangers britànic ha defensat aquest diumenge la "coherència" de la seva política respecte a Gibraltar ia altres territoris d'ultramar per la qual defensen que el dret a l'autodeterminació pesa més que el principi d'integritat territorial dels països que reclamen aquests territoris.




"La nostra política sobre Gibraltar no ha canviat i és coherent amb la nostra política sobre altres territoris d'ultramar. L'autodeterminació és més important que la integritat territorial", ha explicat una portaveu del Foreign Office en declaracions recollides pel diari britànic 'The Guardian' a la seva edició digital.
Així, la portaveu diplomàtica ha recordat que "el poble de Gibraltar ha expressat en repetides ocasions i de forma aclaparadorament majoritària el seu desig de romandre sota sobirania britànica".
Londres respon així a les recents especulacions un enduriment de la política espanyola cap al Penyal o sobre la possibilitat de portar aquesta qüestió a fòrums internacionals amb el suport de l'Argentina, que reivindica les illes Malvines.
Exteriors estudia recórrer a l'ONU el problema amb GibraltarPicardo acceptaria una reunió amb la Junta però "com a membre de la delegació espanyola".
El ministre de Defensa, Pedro Morenés, s'emmarca en la "total normalitat" la presència de vaixells de guerra britànics a Gibraltar i explica que negar l'autorització al portaavions que farà escala a Rota durant aquest desplegament sí que hauria estat "escalar" al contenciós a compte de la colònia, un conflicte que "no interessa" ni al Regne Unit ni a Espanya.
"Això no és el segle passat, no funciona així", insisteix el ministre de Defensa, en una entrevista amb Europa Press, en què fa una crida a la "sensatesa". "Ni el Govern britànic ni l'espanyol tenen interès en què hi hagi males relacions", recalca.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS